Ekens Cabernet Sauvignon Vinsats

Rating:
85 % of 100
Slut i lager Vikt: 7 kg
SKU
V739
Snabb överblick

Ekens Cabernet Sauvignon Vinsats är ett magnifikt djuprött vin som har allt en förstklassigt Bordeaux blandning ska ha, vinsatsen ger dig 30 flaskor efter några veckor. Ett vin som är mycket högt rankat av kunderna, priset för vinet är endast en bråkdel mot vad ett färdigt kostar. Med andra ord ett riktigt klipp!

520 kr

Garanterad och trygg e-handel

Om vinet

Cabernet Sauvignon denna franska skönhet från Bordeaux är en korsning mellan Cabernet Franc och Sauvignon Blanc, lättodlad och tacksam ger den rika skördar varhelst den odlats. Druvan har egenskaper som mycket tjockt skal samt många kärnor, vilket ger viner av hög kvalité och därmed gjort den till världens populäraste druva för vin tillverkning.

En högsta klassens kvalité är ett signum för Ekens vinsatser, Ekens Cabernet Sauvignon Vinsats är gjord av noga utvalda druvor för att nå upp till denna höga standard.

 

Mat och vin, vad passar Ekens Cabernet Sauvignon Vinsats till?

Ekens Cabernet Sauvignon Vinsats har som ungt vin en speciell karaktäristisk arom av svarta vinbär, björnbär och gräs, ibland även kryddiga toner. Vinet har ett brett område inom matkulturen och passar till mycket, såväl ungt som lagrat vin.

Med mycket syra och strävhet är detta kraftfulla vin en given partner till kötträtter med mycket smak, biffar, feta såser, det passar även ihop med syrliga sallader. Ekens Cabernet Sauvignon Vinsats är helt rätt vin att bjuda på festen, gärna tillsammans med chips och nötter.

 

Tips vid vin tillverkning och lagring

Ekens Cabernet Sauvignon Vinsats ger härligt tannin stinna viner som som lämpar sig synnerligen väl att bli bortglömda i källaren, trots att det är ett riktigt gott vin som ungt. Vinerna gjorda på Cabernet Sauvignon har sträv smak, djup färg och stor lagrings kapacitet. Om vinmakaren väljer att lagra sitt Ekens Cabernet Sauvignon är det en god idé att tillsätta 3-5 gram franskt ekspån i var butelj för att toner av fatkaraktär såsom tobak, kaffe och choklad kan utvecklas.

Ett kraftigare vin uppnår vinmakaren genom att minska vattnet med några liter, vilket är bra om vinet ska lagras en längre tid. Tänk på att lagring av vin bör ske i ett mörkt och svalt utrymme.

 

Vinsatsen innehåller

  • 5 liter koncentrerad druvjuice
  • Vinjäst
  • Jässtopp
  • Klarningsmedel
  • Fullständiga instruktioner

 

Bra information

Vi kan rekommendera varmt att ni köper till detta startpaket, om det är första gången ni tillverkar vin.

Paketet innehåller en riktigt bra basutrustning, som ger er alla förutsättningar för att nå optimalt resultat på eran vin tillverkning.

Plastkärl som inte är avsedda för vin tillverkning bör inte användas då de kan ge sämre resultat, detta eftersom plaster är anpassade till olika ändamål och kan i värsta fall ge en smak av plast åt vinet.

4.25
Rating:
85% of 100
Write Your Own Review
Du recenserar:Ekens Cabernet Sauvignon Vinsats
Ditt betyg
Ofta Köpt Tillsammans
Totalt pris