Ekens Cabernet/Shiraz Vinsats

Rating:
90 % of 100
I lager Vikt: 7 kg
SKU
V743
Snabb överblick

Ekens Cabernet/Shiraz Vinsats ger hela 30 flaskor med detta kraftfullt kryddiga vin som redan efter några veckor blir klart, vinet är lätt att göra och bra instruktioner medföljer köpet. Priset är en bråkdel mot vad ett liknande vin kostar att köpa färdigt!

520 kr

Garanterad och trygg e-handel

Om vinet

Shiraz som även går under namnet Syrah har en mytomspunnen historia där vinet ska ha uppkommit i Persien många århundraden f.Kr., senare har ett DNA test påvisat att vindruvan härstammar från Frankrikes Rhonedalen. Cabernet Sauvignon som också kommer från Frankrike är ryggraden i Bordeaux vin produktion.

Shiraz druvan ger vin med en djupt blålila färg medan Cabernet Sauvignon ger mörkt granat rött vin, kombinationen ger ett vackert vin med kraftfulla smaker. Shiraz har ofta peppriga intensiva smaker medan Cabernet står för stramhet och syra. Ekens Cabernet/Shiraz Vinsats är gjort av en väl avvägd kombination av dessa druvor, för att ge en perfekt balans av aromer i vinet.

 

Mat och vin, vad passar Ekens Cabernet/Shiraz Vinsats till?

Ekens Cabernet/Shiraz Vinsats ger ett vin med härliga toner av mörka bär, frukt, viol och örter, vinet är nyansrikt med pepprig smak som kommer från Shiraz druvan. En lyckad smak kombination är Ekens Cabernet/Shiraz till en pepparbiff med rödvins sky och bakad potatis, något som det unga vinet alltid passar till är grillade rätter såsom kryddstarkt grillspett med rött kött och grönsaker eller till en grillad flintastek.

Att kunna komma hem efter en tung dag och sätta sig ner med en rödvinskupa i handen och bara njuta av detta förtrollande vin, det är livsnjutning!

 

Tips vid vin tillverkning och lagring

Ekens Cabernet/Shiraz Vinsats är en blandning av två druvor som vinner på lagring, vinmakaren kan tillsätta 3-5 gram franskt ekspån per butelj innan lagring för att vinet ska utveckla en fatkaraktär. Vinmakaren kan göra sin egen mix av franskt ekspån och amerikanskt ekspån för att sedan designa sitt eget fatlagrade vin.

Ekens Cabernet/Shiraz Vinsats går alldeles utmärkt att dricka efter några veckors vila, här kan vi föreslå att vinmakaren stoppar undan några flaskor för långtidslagring var gång en vinsats är färdig. Tänk på att lagring bör ske i ett mörkt och svalt utrymme.

 

Vinsatsen innehåller

  • 5 liter koncentrerad druvjuice
  • Vinjäst
  • Jässtopp
  • Klarningsmedel
  • Fullständiga instruktioner

 

Bra information

Vi kan rekommendera varmt att ni köper till detta startpaket, om det är första gången ni tillverkar vin.

Paketet innehåller en god basutrustning, som ger er alla förutsättningar för att nå optimalt resultat på eran vin tillverkning.

Plastkärl som inte är avsedda för vin tillverkning bör inte användas då de kan ge sämre resultat, detta eftersom plaster är anpassade till olika ändamål och kan i värsta fall ge en smak av plast åt vinet.

4.5
Rating:
90% of 100
Write Your Own Review
Du recenserar:Ekens Cabernet/Shiraz Vinsats
Ditt betyg
Ofta Köpt Tillsammans
Totalt pris