Ekens Chablis Vinsats

Rating:
87 % of 100
Slut i lager Vikt: 7 kg
SKU
V712
Snabb överblick

Ekens Chablis Vinsats är ett storslaget Chardonnay vin med unik smak, vinet är av hög kvalité och blir klart på några veckor. Satsen ger hela 30 flaskor till ett väldigt bra pris!

321 kr

Garanterad och trygg e-handel

Om vinet

Chablis vin är ett mycket smak specifikt Chardonnay vin som endast får tillverkas i norra Frankrike vindistriktet Chablis, där munkar odlat och framställt vinet redan på mitten av 800-talet.

Idag har Chablis en hög status i vin värden, detta eftersom vinet utvecklar en karaktäristisk smak av de kalkhaltiga lerjordarna i Chablis. Chablis vin får endast erhålla namnet Chablis om det tillverkats i Chablis vindistrikt och av Chardonnay druvor.

Det är från denna region Ekens Chablis Vinsats kommer , vilket garanterar en gedigen kvalité såsom alla Ekens produkter.

 

Mat och vin, vad passar till Ekens Chablis?

Ekens Chablis Vinsats har den unika Chardonnay smak som endast förekommer i druvor som är odlade i Chablis, utmärkande är en något rökig eftersmak ihop med fruktsyra och mineraltoner, ibland ibland med inslag av äpple eller hö.

Smaken av hav är en god kombination när ett Chablis vin ska användas till middagen, rätter med ostron, skaldjur, fisk eller fågel är utsökta val. Vinet är väldigt gott att bara dricka och njuta av som det är.

 

Tips vid vin tillverkning och lagring

Ekens Chablis Vinsats är ett mångsidigt vin som ger vinmakaren möjlighet att forma smak och alkoholhalt, denna kan höjas genom att vinmakaren tillsätter starkvinsjäst som klarar att jäsa upp till en högre alkoholhalt samt tillsätter bryggsocker. Vinmakaren kan göra vinet fylligare genom att minska mängden vatten som tillsätts i starten, således får vinet en kraftfullare smak som vid lagring ger en tydligare bouquet. Fatkaraktär utvecklas ganska snabbt om vinet lagras med amerikanskt ekspån.

Ekens Chablis Vinsats kan användas direkt efter ett par veckors vila, men ett Chablis vin går ypperligt att lagra länge och då är det en fördel med hög alkoholhalt som hjälper att bevara vinet friskt.

All lagring av vin bör ske i ett mörkt och svalt utrymme.

 

Vinsatsen innehåller

  • 5 liter koncentrerad druvjuice
  • Vinjäst
  • Jässtopp
  • Klarningsmedel
  • Fullständiga instruktioner

 

Bra information

Vi rekommenderar varmt att ni köper till detta startpaket, om det är första gången ni tillverkar vin.

Paketet innehåller en riktigt bra basutrustning, som ger er alla förutsättningar för att nå optimalt resultat på eran vin tillverkning.

Plastkärl som inte är avsedda för vin tillverkning bör inte användas då de kan ge sämre resultat, detta eftersom plaster är anpassade till olika ändamål och kan i värsta fall ge en smak av plast åt vinet.

 

4.35
Rating:
87% of 100
Write Your Own Review
Du recenserar:Ekens Chablis Vinsats
Ditt betyg
Ofta Köpt Tillsammans
Totalt pris