Ekens Jordgubb Vinsats

Rating:
88 % of 100
Slut i lager Vikt: 7 kg
SKU
V769
Snabb överblick
Ekens Jordgubb Vinsats ger hela 30 flaskor underbart vin med smak som för tankarna till svensk sommar och soldränkta jordgubbsland, vinet är lätt att göra och blir klart på endast några veckor. Ett väldigt gott vin till ett riktigt bra pris!
439 kr

Garanterad och trygg e-handel

Om vinet

I Italien är jordgubbsvin populärt under påsken, det serveras då till små delikata bakverk som kan hittas på öarna Murano, Burano och Torcelli i Venedig.

Vinet har en ännu starkare tradition i Sverige, där jordubbsvinet är en bortglömd pärla som ger drömmar om en svunnen tid med barn dansande runt midsommarstången, herrskap som sitter vid dukat långbord i bersån och smuttar på ett vackert rosarött jordgubbsvin.

Ekens Jordgubbe Vinsats vars smak ger dig drömmar om bekymmerslösa tider, är ett oförglömligt gott vin!

 

Mat och vin, vad passar Ekens Jordgubb Vinsats till?

Ekens Jordgubb Vinsats som för med sig mycket sommar och sol, med en underbar söt och frisk smak av jordgubbar helt i samklang med vinets vackra rosaröda färg. 

Ett riktigt tjej vin med en förföriskt god smak som passar till event såsom möhippor, bröllop eller till trädgårdsfesten där en stor skål jordgubbsvin blandat med starkt kolsyrat vatten och fläderblomssaft ger en lättgjord med oförglömligt god vinbål!

Vinet är mycket gott att dricka som det är eller servera till efterrätter som jordgubbsgalette, jordgubb och marshmallowspett , Ekens Jordgubb Vin är en "match made in heaven" till den klassiska varianten av midsommartårtan!

 

Tips vid vin tillverkning och lagring

Ekens Jordgubb Vinsats ger ett vin med smaken av solmogna saftiga jordgubbar i en härlig kombination med lagom alkohol, vinet är väldigt gott som ungt, men om det får lagras mognar smaken sakta till ett stilrent vin med sofistikerad jordgubbssmak.

Vinmakaren använder sällan några tillsatser till ett jordgubbsvin men kan använda sig av vinsyra om det önskas mera syrliga toner i vinet. Vinmakaren kan minska vattenmängden något för att erhålla ett kraftigare vin, smaka gärna av för att hitta den koncentration som du är nöjd med.

Lagring av jordgubbsvin bör ske i ett mörkt och svalt utrymme annars kan vinet tappa färg och kvalitén påverkas, några månaders lagring räcker för att smaken ska mogna.

 

Vinsatsen innehåller

  • 5 liter koncentrerad druvjuice
  • Vinjäst
  • Jässtopp
  • Fullständiga instruktioner

 

Bra information

Vi kan rekommendera varmt att ni köper till detta startpaket, om det är första gången ni tillverkar vin.

Paketet innehåller en god basutrustning, som ger er alla förutsättningar för att nå optimalt resultat på eran vin tillverkning.

Plastkärl som inte är avsedda för vin tillverkning bör inte användas då de kan ge sämre resultat, detta eftersom plaster är anpassade till olika ändamål och kan i värsta fall ge en smak av plast åt vinet.

4.4
Rating:
88% of 100
Write Your Own Review
Du recenserar:Ekens Jordgubb Vinsats
Ditt betyg
Ofta Köpt Tillsammans
Totalt pris