Ekens Kir Vinsats

Rating:
78 % of 100
Slut i lager Vikt: 7 kg
SKU
V768
Snabb överblick

Ekens Kir Vinsats ger hela 30 flaskor av detta klassiska vin med svartvinbär smak, en kung bland aperitifer som dessutom är lätt att göra hemma och blir klart på några veckor. Ett mycket prisvärt vin!

439 kr

Garanterad och trygg e-handel

Om vinet

Under andra världskriget hjälpte fransmannen Félix Kir över 5000 människor att undkomma koncentrationslägren, efter kriget valdes han till borgmästare i Dijon och med hans namn kom Kir att bli statsdrinken.

Senare på 70-talet slog Kir igenom som vitt vin med tillsatt sprit och svartvinbärs smak, vilken skiljer sig väsentligt från den fulländade Kir vi känner till idag. Kir är en trevlig upplevelse i form av vitt vin med svarta vinbär och en given ingrediens i många drinkar.

Ekens Kir Vinsats är baserat på vitt vin av fin kvalité och med smak av svarta vinbär håller den en hög standard, vilket Ekens kräver av alla sina produkter. En fullgod ersättare för den dyra Kir som köps färdig i flaska.

 

Mat och vin, vad passar Ekens Kir Vinsats till?

Ekens Kir Vinsats med härlig syrlighet och underbara dofter från svarta vinbär ger den en perfekt klassisk aperitif av den sort som serveras innan maten på restaurager i Frankrike, en tidlös drink som stimulerar aptitet hos gästerna innan middagen.

Ekens Kir fungerar väldigt bra som sällskapsdryck på fester och har även ett rykte om sig att vara populär på fotbolls matcher och liknande event.

 

Tips vid vin tillverkning och lagring

Ekens Kir Vinsats är ett mycket gott och okomplicerat vin att göra, vinet blir snabbt färdigt och går utmärkt att dricka direkt. Lagring ger självklart Kir en mera mogen smak, medan tillsatser som ekspån inte bör användas i Kir.

Vinmakaren kan minska mängden vatten med några liter för att erhålla ett i smaken kraftigare vin, tänk också på att lagringen bör ske i ett mörkt och svalt utrymme.

 

Vinsatsen innehåller

  • 5 liter koncentrerad druvjuice
  • Vinjäst
  • Jässtopp
  • Fullständiga instruktioner

 

Bra information

Vi kan rekommendera varm att ni köper till detta startpaket, om det är första gången ni tillverkar vin.

Paketet innehåller en god basutrustning, som ger er alla förutsättningar för att nå optimalt resultat på eran vin tillverkning.

Plastkärl som inte är avsedda för vin tillverkning bör inte användas då de kan ge sämre resultat, detta eftersom plaster är anpassade till olika ändamål och kan i värsta fall ge en smak av plast åt vinet.

3.9
Rating:
78% of 100
Write Your Own Review
Du recenserar:Ekens Kir Vinsats
Ditt betyg
Ofta Köpt Tillsammans
Totalt pris