Ekens Liebfraumilch Vinsats

I lager Vikt: 7 kg
SKU
V706
Snabb överblick

Ekens Liebfraumilch Vinsats ger dig upp till 30 flaskor av denna tidlösa tyska klassiker som efter 3-4 veckor är färdigt att buteljera, smaken är krämiga päron med sötma. Ett prisvärt och lätt tillverkat kvalitéts vin från Ekens!

439 kr

Garanterad och trygg e-handel

Vinet som kallas jungfrumjölk

Romarna älskade vin och romartiden var en riktig vin epok som gav eko ända till vår tids Tyskland, när romarna hade med sig vinplantor och där startade uppkomsten av tyska viner, Riesling druvan odlades så långt tillbaka som 1400-talet, där tillkomsten av Liebfraumilch härrör från odlingarna runt kyrkan Liebfraukirche i staden Worms. Ett anrikt vin från Ekens som håller hög kvalitét, med andra ord ett riktigt prisvärt guldkorn! Druvor som dominerar i Liebfraumilch är framförallt Riesling men även Silvaner, Muscat blanc och Muller-Thurgau används flitigt.

 

Vad Ekens Liebfraumilch passar till

Ekens Liebfraumilch Vinsats är ett sött och fruktigt vin, med en särskild söt och krämig smak av päron. Vinet är gjort på gröna druvor och är oftast en blandning av Riesling, Silvaner och Muscat blanc druvor. Ekens Liebfraumilch är perfekt att dricka till mat som innehåller söta eller syrliga smaker såsom skaldjur, kyckling, fläsk och plockmat som charkuterier, eller varför inte som aperitif?

 

Tillverknings tips

Vinet går alldeles utmärkt att dricka redan efter 4 veckor, men Riesling druvan ger viner som vinner på lite lagring och några månader i svalt och mörkt utrymme gör skillnad. Om vinet jäser ut sitt socker och blir för torrt, kan vinmakaren tillsätta extra bryggsocker, men först måste jässtopp användas. På detta vis skapar vinmakaren ett halvtorrt eller sött vin. Om inte jässtopp används kommer vinet jäsa ut mycket av det tillsatta sockret och det är svårare att uppnå den sötma man vill ha på vinet. Vi rekommenderar att använda bryggsocker som är anpassat till vin tillverkning. Det går även att avbryta jäsningen när vinets sötma är tillfredställande.

 

Vinsatsen innehåller

  • 5 liter koncentrat från druvor
  • Vinjäst
  • Jässtopp
  • Klarningsmedel
  • Fullständiga instruktioner

Är det första gången du tillverkar ditt eget vin kan vi varmt rekommendera att du köper till detta startpaket för att uppnå bästa resultat. 

Att använda plastkärl som inte är avsedda för vinbryggning kan ge sämre resultat eftersom plaster är anpassade till olika ändamål. I värsta fall kan vinet ta smak av plasten.

 

0
Rating:
0% of 100
Write Your Own Review
Du recenserar:Ekens Liebfraumilch Vinsats
Ditt betyg
Ofta Köpt Tillsammans
Totalt pris