Ekens Merlot 8,5 kg Vinsats

Rating:
88 % of 100
Slut i lager Vikt: 9 kg
SKU
V861
Bevaka Produkt
Snabb överblick

Ekens Merlot 8,5 kg Vinsats ger hela 30 flaskor av detta djupt röda vin med en elegant och sofistikerad smak av pengar, trots att vinet är otroligt billigt och mycket högt rankat av kunderna. Vinet är dessutom lätt att göra hemma och blir klart på några veckor, det kan inte bli bättre!

601 kr

Garanterad och trygg e-handel

Om vinet

Merlot druvan vars historia är halvt mytomspunnen och ska enligt sägnen ha odlats i Frankrike redan 100 år f.Kr., denna ljuvliga druva kräver omsorgsfull skötsel men lämnar i gengäld viner av världsklass. Härifrån kommer Ekens Merlot 8,5 kg Vinsats vilken är tillverkad av noga utvalda druvor för att nå upp till de höga krav som Ekens ställer på alla sina produkter.

 

Mat och vin, vad passar Ekens Merlot 8,5 kg Vinsats till?

Ekens Merlot 8,5 kg Vinsats ger dig ett vin med förföriska sammetsmjuka toner av plommon och blåbär där umami smaken bara kan anas, medan ett fatlagrat Merlot har toner av kaffe, tobak, choklad eller jordig tryffel som uppstår vid längre tids lagring ihop med franskt ekspån.

Ekens Merlot passar till fin chokladkonfekt, ostbricka med mild brie eller friterad camembert med hjortron. Finare middagar med rätter som oxfilé wellington eller till en blodig biff med tryffelsmakande potatisgratäng och en flaska lagrad Merlot, detta kommer ge vännerna något att prata om i många år!

 

Tips vid vin tillverkning och lagring

Merlot vin kan med fördel lagras 2-4 år för att utveckla sin fulla bouquet, men även ett ungt Merlot vin är riktigt gott. Lagring med 3-5 gram franskt ekspån per butelj ger en fin fatkaraktär med toner av choklad, kaffe, tobak och även jordig tryffel vid längre lagring.

Plocka undan några flaskor för långtidslagring var gång en vinsats jäst klart och du får ett fantastiskt vin lager, förvara dem i ett mörkt och svalt utrymme. Vill vinmakaren få ett i smaken kraftigare vin kan mängden vatten minskas med några liter.

 

Vinsatsen innehåller

  • XX liter koncentrerad druvjuice
  • Vinjäst
  • Jässtopp
  • Klarningsmedel
  • Fullständiga instruktioner

 

Bra information

Vi kan rekommendera varmt att ni köper till detta startpaket, om det är första gången ni tillverkar vin.

Paketet innehåller en god basutrustning, som ger er alla förutsättningar för att nå optimalt resultat på eran vin tillverkning.

Plastkärl som inte är avsedda för vin tillverkning bör inte användas då de kan ge sämre resultat, detta eftersom plaster är anpassade till olika ändamål och kan i värsta fall ge en smak av plast åt vinet.

 

 

4.4
Rating:
88% of 100
Write Your Own Review
Du recenserar:Ekens Merlot 8,5 kg Vinsats
Ditt betyg
Ofta Köpt Tillsammans
Totalt pris
Vi hittade andra produkter du kanske gillar!