Ekens Merlot Vinsats

Rating:
99 % of 100
I lager Vikt: 7 kg
SKU
V737
Snabb överblick
Ekens Merlot Vinsats ger hela 30 flaskor av detta magnifika vin från Frankrike, som blir färdigt redan efter några veckor. Ett lyxigt och elegant vin för en billig peng!
520 kr

Garanterad och trygg e-handel

Om Merlot vinet

Merlot, vinet som varit dolt och mytomspunnet, ska enligt historian ha uppstått redan århundradet e.Kr. men ingen vet riktigt när druvan började användas. Druvsorten har en låg halt av tanniner och syror om de skördas vid full mognadsgrad, många av världens finaste viner bygger sin smak på Merlot druvan.

På det senare 1700-talet blev druvan registrerad i Frankrike och numera finns den på flera kontinenter, med druvan kräver värme och skydd mot isiga vintrar vilket gör att den inte kan odlas överallt.

 

Mat och vin, vad passar Ekens Merlot Vinsats till?

Ekens Merlot Vinsats är ett av Ekens absolut bästa viner, det är ett kraftfullt vin och som alla Merlot viner har de en låg halt av tanniner och syror, vilket ger Merlot vinet en mättad sammetsmjuk karaktär helt utan skarpa smaker.

Plommon, blåbär och kakao är toner som förknippas med Merlot, doften kan variera från björnbär, jord eller tryffel.

Det här är ett vin som du vill dricka när en blodig biff serveras ihop med tryffelsmakande potatisgratäng, eller bara njuta av ett glas Merlot med en bit fin choklad till.

Ekens Merlot Vinsats höjer vinmakarens status till en prestigefylld nivå!

 

Tips vid vin tillverkning och lagring

Ekens Merlot Vinsats har en hög kapacitet för lagring, därför kan vi varmt rekommendera att spara några flaskor för längre lagring var gång ni tillverkar ett vin.

Vinet får vid lagring en mycket mjuk och komplex karaktär. Lagring ihop med 3-5 gram franskt ekspån i flaskorna ger vinet inslag av tobak, choklad eller rök smak, annars är vinet väldigt gott även som ungt.

Att lagra vin bör ske i ett mörkt och svalt utrymme för att inte skada vinet.

 

Vinsatsen innehåller

  • 5 liter koncentrerad druvjuice
  • Vinjäst
  • Jässtopp
  • Klarningsmedel
  • Fullständiga instruktioner

 

Bra information

Vi kan rekommendera varmt att ni köper till detta startpaket, om det är första gången ni tillverkar vin.

Paketet innehåller en god basutrustning, som ger er alla förutsättningar för att nå optimalt resultat på eran vin tillverkning.

Plastkärl som inte är avsedda för vin tillverkning bör inte användas då de kan ge sämre resultat, detta eftersom plaster är anpassade till olika ändamål och kan i värsta fall ge en smak av plast åt vinet.

 

 

4.95
Rating:
99% of 100
Write Your Own Review
Du recenserar:Ekens Merlot Vinsats
Ditt betyg
Ofta Köpt Tillsammans
Totalt pris
Vi hittade andra produkter du kanske gillar!