Ekens Piesporter Vinsats

Rating:
100 % of 100
I lager Vikt: 7 kg
SKU
V705
Snabb överblick
Ekens Piesporter Vinsats är färdigt efter några veckor och ger dig hela 30 flaskor av ett välsmakande tyskt Piesporter vin från Mosel regionens sluttningar, ett vin väl värt sitt pris!
439 kr

Garanterad och trygg e-handel

Om Piesporter

Ekens Piesporter Vinsats är gjort av druvor från tyskla Mosel vindistriktet runt staden Piesport, oftast har Piesporter vin flera sorters druvor såsom Riesling, Muller-Thurgau eller Elbling. Piesporter har en mycket gammal vin tillverknings tradition, där tillverkades vin i större skala och redan 300 år f.Kr. fanns det i staden en vinpress samt bassänger för vinhantering.

 

Hur kan jag använda Ekens Piesporter vin?

Ekens Piesporter Vinsats håller en mycket hög kvalité, det är ett ungt aromatiskt vin med toner från citrus, frukt och honung. Smaken är lätt och fräsch. Piesporter kan göras till torrt, halvtorrt eller sött vin beroende på vad vinet ska användas till, ett torrt vin passar ypperligt till fisk och skaldjursrätter medan ett sött vin dämpar hettan i staka rätter med chili. Ett sött Piesporter lugnar även ner sötman i söta rätter och lämpar sig väl till efterrätter.

Man kan unna sig ett glas kyld Piesporter en ljummen sommarkväll och bara njuta av sitt verk.

 

Tillverknings tips

Ekens Piesporter är mycket värdefull för vinmakaren som vill skaffa ett brett sortiment, utan att behöva köpa flera vinsatser. Det går nämligen alldeles utmärkt att efter avslutad jäsning och när jässtopp är tillsatt, buteljera så mycket torrt vin som önskas. Därefter kan bryggsocker tillsättas för att göra en del av vinet sött. Piesporter ska i regel inte lagras längre än sex månader, det är ett vin som med vissa undantag ska drickas ungt.

 

Vinsatsen innehåller

  • 5 liter koncentrerad druvjuice
  • Vinjäst
  • Jässtopp
  • Klarningsmedel
  • Fullständiga instruktioner

 

Vi rekommenderar varmt att ni köper till detta startpaket, om det är första gången ni tillverkar vin. I paketet får ni en god basutrustning, som ger er alla förutsättningar för att uppnå ett optimalt resultat på eran vinjäsning.

Plastkärl som inte är avsedda för vin tillverkning kan ge sämre resultat, detta eftersom plaster är anpassaded till olika ändamål. I värsta fall kan plasten ge smak åt vinet.

 

5
Rating:
100% of 100
Write Your Own Review
Du recenserar:Ekens Piesporter Vinsats
Ditt betyg
Ofta Köpt Tillsammans
Totalt pris