Ekens Pinot Noir Vinsats

Rating:
82 % of 100
I lager Vikt: 7 kg
SKU
V740
Snabb överblick

Ekens Pinot Noir Vinsats ger hela 30 flaskor av denna åtråvärda dyrgrip som blir klar på bara några veckor, vinet är lätt att göra hemma och bra instruktioner medföljer. Pinot Noir är oftast dyra viner, här har du chans att själv göra vinet till ett otroligt bra pris!

520 kr

Garanterad och trygg e-handel

Om vinet

När romarna tågade från Mellanöstern till Frankrike tog de med sig Pinot Noir som nu är väletablerad i respektabla vin regioner som Champagne och Bourgogne, druvan är svårodlad och trivs i svalare klimat men behöver sina sol timmar för att mogna. Om klimatet är mycket varmt ger druvan ett betydligt mörkare vin, medan en svalare sommar blir vinet ljust rött.

I franska Bourgogne görs vinet Romanee-Conti som anses vara världens bästa vin, det är en produkt av Pinot Noir druvan. Ekens Pinot Noir Vinsats är kvalitéts säkrad för att kunna ge ett vin av högsta klass!

 

Mat och vin, vad passar Ekens Pinot Noir Vinsats till?

Ekens Pinot Noir Vinsats ger ett elegant ljust rött vin fyllt av härliga aromatiska dofter och smaker såsom hallon, jordgubbar och körsbär, som lagrat kan vinet utveckla aromer av skog, tryffel och multnande löv. Detta är ett vin med sällan skådad elegans och komplexitet som tar sig suveränt till lättare maträtter.

En klassisk wallenbergare med brynt smör, rårörda lingon och ett glas av Ekens Pinot Noir till är något alla uppskattar, andra rätter som passar med vinet är kycklingfilé med krispig sallad. Buffé är alltid lättsam bjudmat och till det är Ekens Pinot Noir en enastående kompanjon som ger guldkant på festen.

 

Tips vid vin tillverkning och lagring

Ekens Pinot Noir Vinsats har de kvalitéer som behövs för att vinmakaren ska lyckas med detta eleganta vin, om vinmakaren vill vara säker på att vinet blir torrt kan starkvinsjäst användas, den klarar att jäsa ut vinets sockerarter även vid hög alkoholhalt. Det kan vara bra införskaffa en hydrometer och kontrollera alkoholhalten under jäsningen, då jässtopp bör tillsättas innan vinet fått för hög alkoholhalt.

Lagring av Ekens Pinot Noir Vinsats kan ske med eller utan franskt ekspån, vill vinmakaren få fatkaraktär kan 3-5 gram franskt ekspån tillsättas i var butelj. Det vara klokt att redan vid start minska mängden vatten med några liter så vinet blir kraftigare. Tänk på att lagring bör ske i ett mörkt och svalt utrymme.

 

Vinsatsen innehåller

  • 5 liter koncentrerad druvjuice
  • Vinjäst
  • Jässtopp
  • Klarningsmedel
  • Fullständiga instruktioner

 

Bra information

Vi kan rekommendera varmt att ni köper till detta startpaket, om det är första gången ni tillverkar vin.

Paketet innehåller en god basutrustning, som ger er alla förutsättningar för att nå optimalt resultat på eran vin tillverkning.

Plastkärl som inte är avsedda för vin tillverkning bör inte användas då de kan ge sämre resultat, detta eftersom plaster är anpassade till olika ändamål och kan i värsta fall ge en smak av plast åt vinet.

 

 

4.1
Rating:
82% of 100
Write Your Own Review
Du recenserar:Ekens Pinot Noir Vinsats
Ditt betyg
Ofta Köpt Tillsammans
Totalt pris