Ekens Röd Bordeaux Vinsats

Rating:
100 % of 100
I lager Vikt: 7 kg
SKU
V733
Snabb överblick

Ekens Röd Bordeaux Vinsats ger hela 30 flaskor Bordeaux vin av högsta klass efter bara några veckor, detta storartade vin är lätt att göra trots sin höga kvalitét. Bästa köp till bästa pris!

449 kr

Garanterad och trygg e-handel

Om vinet

Bordeaux i Frankrike är vin världens epicentrum, där startade klassificringen av Bordeaux viner på mitten av 1800-talet och det ledde till att vinproducenter som fick erkänd status nu säljer världens dyraste viner. Det finns ingen garanti att ett mycket dyrt vin verkligen är värt pengarna, statusen som klassificeringen gett gäller vingårdarna och inte alla viner de producerar. Det går alltså att hitta riktigt fina viner utan att det kostar så mycket.

Ett klassiskt Bordeaux vin är sällan gjort av endast en druva, dominerande i Bordeaux viner är ofta Cabernet Sauvignon men äver Merlot, Malbec och Cabernet Franc finns ofta i vinet. 

 

Mat och vin, vad passar Ekens Rödvin Bordeaux till?

Ekens Rödvin Bordeaux Vinsats, detta exklusiva djupröda vin som för tankarna till ett avlägset slott, med en doft av choklad, cigarr och trä efter lagringen. Som ungt vin kan aromer av körsbär, cederträ och svarta vinbär skönjas från denna doftande dyrgrip. 

Till Bordeaux är det gott med antipasti, kex och ostar, lite plock till mingel kvällen med vännerna. Eller tänk att på sommaren få bjuda släkt och vänner på en utomhus grill kväll med Ekens Bordeaux vin som matchar ett helstekt lamm, en fantastisk kombination som inte behöver kosta mycket och ger alla ett trevligt minne.

 

Tips vid vin tillverkning och lagring

Ekens Rödvin Bordeaux Vinsats kan drickas som färskt ungt vin men vinner på att lagras, vinmakaren gör detta bäst med 3-5 gram franskt ekspån som tillsätts i var flaska innan de korkas igen och läggs i källaren. Några månader gör underverk och vinet förvandlas långsamt till en dyrbar fransk skönhet vars smak för tankarna till pengar, ja bordeaux viner är de som lagras och kostar därefter.

Alla viner som lagras ska förvaras mörkt och svalt för att inte skadas under lagringen.

 

Vinsatsen innehåller

  • 5 liter koncentrerad druvjuice
  • Vinjäst
  • Jässtopp
  • Klarningsmedel
  • Fullständiga instruktioner

 

Bra information

Vi kan rekommendera varmt att ni köper till detta startpaket, om det är första gången ni tillverkar vin.

Paketet innehåller en god basutrustning, som ger er alla förutsättningar för att nå optimalt resultat på eran vin tillverkning.

Plastkärl som inte är avsedda för vin tillverkning bör inte användas då de kan ge sämre resultat, detta eftersom plaster är anpassade till olika ändamål och kan i värsta fall ge en smak av plast åt vinet.

 

 

5
Rating:
100% of 100
Write Your Own Review
Du recenserar:Ekens Röd Bordeaux Vinsats
Ditt betyg
Ofta Köpt Tillsammans
Totalt pris