Ekens Sauvignon Blanc Vinsats

Rating:
88 % of 100
I lager Vikt: 7 kg
SKU
V713
Snabb överblick

Ekens Sauvignon Blanc Vinsats är lätt att göra hemma och redan efter några veckor har du producerat 30 flaskor av detta utsökta franska kvalitéts vin. Vilket super pris mot att köpa 30 flaskor färdigt vin!

439 kr

Garanterad och trygg e-handel

Lite om vinet

Sauvignon Blanc eller den vilda vita som den heter på franska, har en historia som startade i Loiredalen under tidiga 1500-talet, denna lättodlade druva spreds snabbt runtom i världen och numera produceras Sauvignon Blanc i många andra länder såsom Nya Zeeland och Syd Afrika. Vinet slog igenom ordentligt på 70-talet för sin fantastiska variation av smaken beroende på vart i världen druvan odlats, idag är det ett mycket populärt vin med ett stort urval av smaker.

 

Mat och vin, vad passar Ekens Sauvignon Blanc till?

Ekens Sauvignon Blanc Vinsats med friska dofter från syrlig grönska, örter, citron och svarta vinbärsblad kan som ung matchas med fisk, skaldjur och fågel medan ett äldre Sauvignon Blanc med fatlagrade smaknyanser går väl ihop med en klassisk kalvsteks rätt.

Till det här vinet är getost alltid rätt och för övrigt så passar nästan alla ostar att bjuda på till Sauvignon Blanc, en ostbricka är ett säkert val på kombination av mat och vin som tilltugg för en trevlig kväll.

En lämplig temperatur på vinet ligger mellan 7-10 grader när vinet ska serveras.

 

Tips vid tillverkning och lagring av vin

Ekens Sauvignon Blanc Vinsats ger ett perfekt torrt vin, precis så som ett Sauvignon Blanc ska smaka. Vinet har en mångfald av smak möjligheter som ger vinmakaren flera alternativ till att påverka smaken, vid lagring ihop med amerikanskt ekspån får vinet en robust fatkaraktär med vanilj och rostat bröd. Vinet kan såklart lagras utan ekspån, vilket ger ett krispigare vin med inslag av grönskande toner och citrus.

 

Vinsatsen innehåller

  • 5 liter koncentrerad druvjuice
  • Vinjäst
  • Jässtopp
  • Klarningsmedel
  • Fullständiga instruktioner

 

Bra information

Vi kan rekommendera varmt att ni köper till detta startpaket, om det är första gången ni tillverkar vin. 

Paketet innehåller en god basutrustning, som ger er alla förutsättningar för att nå optimalt resultat på eran vin tillverkning.

Plastkärl som inte är avsedda för vin tillverkning bör inte användas då de kan ge sämre resultat, detta eftersom plaster är anpassade till olika ändamål och kan i värsta fall ge en smak av plast åt vinet.

 

 

4.4
Rating:
88% of 100
Write Your Own Review
Du recenserar:Ekens Sauvignon Blanc Vinsats
Ditt betyg
Ofta Köpt Tillsammans
Totalt pris