Ekens Vermouth Röd Vinsats

I lager Vikt: 7 kg
SKU
V760
Snabb överblick

Ekens Vermouth Röd Vinsats Ekens Rör Vermouth Vinsats ger hela 30 flaskor av detta populära starkvin med brett användningsområde, vermouth är en smakhöjare och passar utmärkt till aperitif, drinkar och givetvis i matlagning. Vinet blir klart på några veckor, ett riktigt prisvärt starkvin!

439 kr

Garanterad och trygg e-handel

Om vinet

Den första vermouth som gjordes var i Italien, Turin 1786 men det kom att dröja ända tills miten av 1800-talet innan tillverkningen av vermouth startade som kommersiell. Idag tillverkas vinet i både norra Italien och södra Frankrike. Namnet vermouth kommer från tyska språket och betyder malört, vilket är huvudsakliga kryddan i vinet.

Nu är vermouth en mode dryck igen och Ekens Röd Vermouth Vinsats ger ett rejält lager av denna högt skattade komponent till drinkar.

 

Mat och vin, vad passar Ekens Röd Vermouth Vinsats till?

Ekens Röd Vermouth Vinsats har den klassiska smak kombinationen där malört dominerar smaken, ihop med vanilj, enbär och kryddnejlika, som alla ingår när vinet tillverkas.

Vinet används först och främst som ingrediens i olika drinkar som Negroni och Martini, men även naturell som aperitif. Till matlagning passar en torr vermouth ypperligt, såsom fågel och ljust kött då de ger en kryddigare och mer komplex smak till maten än vad viner gör. Vermouth ger en härlig touch till såsen eller i en omelett där den lämnar en god fyllighet till smaklökarna. Låt fantasin flöda!

 

Tips vid vin tillverkning och lagring

Ekens Röd Vermouth Vinsats utvecklar en hög alkoholhalt såsom ett starkvin ska, vill man ha ett kraftigare starkvin kan man vattnet minskas med någon liter. Vinet kan användas direkt, men även vermouth utvecklas under lagring och blir bättre med tiden.

 

Vinsatsen innehåller

  • 5 liter koncentrerad druvjuice
  • Vinjäst
  • Jässtopp
  • Fullständiga instruktioner

 

Bra information

Vi kan rekommendera varmt att ni köper till detta startpaket, om det är första gången ni tillverkar vin.

Paketet innehåller en god basutrustning, som ger er alla förutsättningar för att nå optimalt resultat på eran vin tillverkning.

Plastkärl som inte är avsedda för vin tillverkning bör ej användas då de kan ge sämre resultat, detta eftersom plaster är anpassade till olika ändamål och kan i värsta fall ge smak av plast åt vinet.

0
Rating:
0% of 100
Write Your Own Review
Du recenserar:Ekens Vermouth Röd Vinsats
Ditt betyg
Ofta Köpt Tillsammans
Totalt pris