Ekens Vit Bordeaux Vinsats

Rating:
93 % of 100
Slut i lager Vikt: 7 kg
SKU
V702
Bevaka Produkt
Snabb överblick

Ekens Vit Bordeaux Vinsats ger hela 30 flaskor av ett äkta franskt Bordeaux vin som är klart att använda redan efter några veckor, ett fint vin som är en god investering för den kräsne vinmakaren.

416 kr

Garanterad och trygg e-handel

Om vinet

Ekens Vit Bordeaux vinsats är framtagen med stor omsorg utifrån de krav Ekens ställer på vinsatsens kvalitét. Bordeaux vinet är från den franska regionen Bordeaux som redan på 1700-talet producerade Bordeaux viner. Vinerna därifrån är kända för att hålla en mycket hög klass, där produceras flertalet av världens bästa viner såsom Latour och Mouton-Rothschild.

 

När passar Ekens Vit Bordeaux?

Ekens Vit Bordeaux Vinsats ger ett fylligt, friskt och aromatiskt vin som lämpar sig väl till middagar med kallskuret kalvkött, fiskrätter eller skaldjur. För gourméter som vill njuta av ett fint vin utan att det kostar mycket är Ekens Vit Bordeaux Vinsats det bästa valet. Det vita Bordeaux vinet innehåller druvsaft från Sauvignon Blanc, Sémillion och Muscadelle. Kombinationen av dessa druvor ger ett storslaget vin med struktur och mycket smak utan att pruta på fräschören. Ett vin som ger guldkant på tillvaron, för finare bjudningar eller att smyga undan och njuta av. Ett vin för den som vill unna sig det bästa!

 

Tips för tillverkning och lagring

Ekens Vit Bordeaux Vinsats jäser ut på några veckor och kan sedan med fördel lagras i ett svalt och mörkt utrymme. Vid buteljering kan vinmakaren preparera flaskorna med 3-5 gram amerikanskt ekspån per flaska. Ekens Vit Bordeaux lämpar sig synnerligen väl till lagring, med tillsatt ekspån utvecklar vinet en åtråvärd fatkaraktär. Ett bordeaux vin vinner på lång lagring.

 

Vinsatsen innehåller

  • 5 liter koncentrerad druvjuice
  • Vinjäst
  • Jässtopp
  • Klarningsmedel
  • Fullständiga instruktioner

Bra information

Vi rekommenderar varmt att ni köper till detta startpaket, om det är första gången ni tillverkar vin.

I paketet får ni en bra basutrustning, som ger er alla förutsättningar för att uppnå ett optimalt resultat på eran vinjäsning.

Plastkärl som inte är avsedda för vin tillverkning kan ge sämre resultat, detta eftersom plaster är anpassade till olika ändamål och i värsta fall kan ge vinet plastsmak.

4.65
Rating:
93% of 100
Write Your Own Review
Du recenserar:Ekens Vit Bordeaux Vinsats
Ditt betyg
Ofta Köpt Tillsammans
Totalt pris