Ekens Zinfandel 8,5 kg Vinsats

Rating:
87 % of 100
I lager Vikt: 9 kg
SKU
V864
Snabb överblick

Ekens Zinfandel 8,5 kg Vinsats ger hela 30 flaskor välsmakande och lätt tillverkat Zinfandel vin, en klassiker till BBQ festen eller mingel. Vinet blir klart på några veckor och är mycket prisvärt, ett riktigt klipp!

601 kr

Garanterad och trygg e-handel

Om vinet

I Kalifornien produceras de allra finaste Zinfandel, klimatet lyfter druvans bästa sidor och ger ett fantastiskt allround vin till de populära amerikanska grillfesterna.

Ekens Zinfandel 8,5 kg Vinsats har en medium strävhet och är ett mustigt vin som håller mycket hög kvalité, Ekens säkerställer att alla produkter med Ekens märke håller en mycket hög standard.

 

Mat och vin, vad passar Ekens Zinfandel 8,5 kg Vinsats till?

Ekens Zinfandel 8,5 kg Vinsats ger ett vackert djuprött vin med toner av björnbär, körsbär och slånbär som i fin harmoni går ihop med det mesta grillat. Passande är marinerade rökiga grillspett, revbensspjäll, korv eller fläskkotletter, överlag är rött kött med smaker av rök och kryddor en god kombination med Zinfandel.

En fantastisk god efterrätt är pocherade päron med rött vin, här är Ekens Zinfandel förträfflig att använda då priset blir minimalt för denna exklusiva dessert!

 

Tips vid vin tillverkning och lagring

Med Ekens Zinfandel 8,5 kg Vinsats får vinmakaren snabbt ett riktigt gott vin som även kan lagras, tillsätt 3-5 gram franskt ekspån eller amerikanskt ekspån i var flaska om du vill att vinet som lagras ska utveckla en fatkaraktär. Av ekspån uppstår toner av choklad, vanilj och kaffe, dessa utvecklas med lagringstiden.

Ett i smaken kraftfullare vin erhålls genom att minska mängden vatten med några liter, smaka gärna av för att hitta önskad koncentration. Viner bör alltid lagras i ett mörkt och svalt utrymme, för att inte färg och smak fel ska uppstå.

 

Vinsatsen innehåller

  • XX liter koncentrerad druvjuice
  • Vinjäst
  • Jässtopp
  • Klarningsmedel
  • Fullständiga instruktioner

 

Bra instruktioner

Vi kan rekommendera att ni köper till detta startpaket, om det är första gången ni tillverkar vin.

Paketet innehåller en god basutrustning, som ger er alla förutsättningar för att nå optimalt resultat på eran vin tillverkning.

Plastkärl som inte är avsedda för vin tillverkning bör inte användas då de kan ge sämre resultat, detta eftersom plaster är anpassade till olika ändamål och kan i värsta fall ge en smak av plast åt vinet.

4.35
Rating:
87% of 100
Write Your Own Review
Du recenserar:Ekens Zinfandel 8,5 kg Vinsats
Ditt betyg
Ofta Köpt Tillsammans
Totalt pris