Grainfather Conical Fermenter

Rating:
90 % of 100
Slut i lager Vikt: 1 kg
SKU
ÖT175
Snabb överblick
Jäs och lagra öl hemma precis på samma vis som ett stort bryggeri. Grainfather Conical Fermentel - Pro Edition är en cylindrokonisk jästank och lagertank som rymmer 30 liter. Jäs och lagra öl skonsamt med temperaturkontroll. Jästanken är lätt att göra ren och lätt att sterilisera då det ända du behöver göra är att lyfta på locket för att göra tanken ren. Vi på pgw har även alla tillbehör, reservdelar och bryggverk från Grainfather.
6 605 kr

Garanterad och trygg e-handel

Precis som de professionella ölbryggarna kan du jäsa och lagra öl hemma med en Grainfather Conical Fermenter - Pro Edition

Detta är en cylindrokonisk jästank och lagertank som rymmer 30 liter. Den fungerar på samma sätt som tankarna på ett stort bryggeri bara att denna är betydligt mindre så att du ska kunna ha den i din närhet utan att den tar upp massa plats. Med denna tank kan du jäsa och lagra öl med temperaturkontroll där en termometer visar temperaturen på utsidan av tanken. 

Grainfather höjer temperaturen sakta vilket är bra för jästen!

Jäsning och lagring av öl kräver en bra temperatur. För hög värme dödar jästen precis som för hög värme kan förstöra öl som lagras. Denna tank är tillverkad av rostfritt stål, har dubbla väggar med ett lager av skum i mitten för värmeisolering och gör det möjigt att kontrollera värmen. Tanken höjer temperaturen stegvis vilket är bra för jästen. Temperaturen höjs med en grad per timma. Den innersta väggen har ett inbyggt värmeelement på utsidan som skonsamt höjer värmen om och när det behövs. Du kan beställa en termometer som kontrollerar värme och kyla automatiskt. Den säljs separat och ersätter enkelt standard termometern då dessa sätts på med hjälp av en magnetbaksida.

Aktiv kylning med Grainfather fermenter jästank

Innerväggen på tanken har även en kylmantel som är fastsvetsad på utsidan. Till detta moment finns Grainfather Glycol Chiller som tillbehör som pumpar kylmedium med individuell temperaturstyrning.

Enkel tank att göra ren och sterilisera

Finns inget viktigare än hygien när det handlar om hembryggning. Graonfather Conical Fermenter är enkel att göra ren då man bara behöver lyfta på locket för att rengöra och sterilisera. Jäsning är det mest kritiska momentet när man brygger öl så se till att inga utomstående bakterier kommer i kontakt med ölen. Vi på pgw rekommenderar inte att du gör rent med diskmedel som kan lämna spår efter sig och smaksätta öl. Hos oss finner du speciella medel för rengöring av allt som har med hembryggning att göra.

Pro Edition Grainfather Conical Fermentel paketet innehåller:

  • Konisk jästank med lock
  • Dual Valve Tap
  • Kontrollenhet för temperaturstyrning
  • Gummipropp med jäsror
  • Klämma och blindbricka TC 2
  • 12 V spänningsadapter med stickpropp med 2 meter nätsladd

Tanken är 91 cm hög och 109 cm hög med jäsrör. Tanken har en kapacitet på 30 liter, graderat upp till 25 liter. 

PGW.se är återförsäljare av allt inom Grainfather 

Hos oss finner du allt du behöver från Grainfather så som till exempel automatiskt bryggverk, tillbehör och reservdelar. Vi har även ett stort utbud av allt inom hembryggning av öl, vin och cider. Allt från färdiga nybörjarkit till separata tillbehör och råvaror. Samt köksmaskiner och kökstillbehör.

4.5
Rating:
90% of 100
Write Your Own Review
Du recenserar:Grainfather Conical Fermenter
Ditt betyg
Ofta Köpt Tillsammans
Totalt pris