Filtrering

Filtrera vörten och skapa ett öl med hög kvalitet

Brygg öl hemma! Att brygga öl och andra drycker är enkelt och roligt, och något som vem som helst kan göra hemma. Det enda du behöver är rätt utrustning! För att brygga ditt eget öl behöver du en mängd ingredienser: öl, vatten, malt eller maltextrakt, humle och jäst. Dessa ingredienser är det enda du behöver för att brygga ett gott öl, och du kan göra det så enkelt eller så komplicerat som du själv önskar - hur du än väljer att göra så har vi allt det du behöver! 

Vill man avancera i sin bryggning så har vi ett stort utbud av tillbehör för dem som vill brygga sina egna bryggverk. Vi har även bryggsaker som till exempel kalsiumsulfat, kalsiumkolrid, magnesiumsulfat och kalsiumbonat, samt mjölksyra. Förutom detta finner du ett brett utbud av jäst, både torr och färsk flytande. Bland PGW:s produkter hittar du produkter för hela bryggningsprocessen, bland annat filtrering för att skapa ett öl som håller sin goda kvalitet, samt rostfria kittlar, omrörning, vörtkylare och filtrering. 

Använd filtrerat vört 

Ett av de vanligaste misstagen som hemmabryggaren gör är att använda sig av ofiltrerat vört. Vörten innehåller socker, humle och malt och denna geggamoja kan lätt sätta igen allt och gör att din färdiga öl blir av sämre kvalitet än vad du hade i åtanke. För att undvika detta behöver du filtrera din öl när du tappar den i till jäskärlet, och till det ändamålet finns det en del produkter att välja mellan PGW:s sortiment bland filtrering, och gör denna process smidig och enkel. 

En stor favorit kommer från det välkända märket Grainfather och är en Grainfather Hop Spider, men för att använda denna behöver du också deras kompletta bryggverk Grainfather. Denna hop spider håller humlen ihop under koktiden och är smidig att använda då den går att använda tillsammans med valfritt kokkärl i rätt storlek. 

För den som inte har en Grainfather hemma så kan man använda sig av bland annat en humlepåse. En humlepåse ser lite ut som ett bandage och används för att lägga humlen i vid torrhumling. Eller så kan man välja att använda en så kallad Bazooka, och är lätt att använda vare sig man är nybörjare eller är en mer erfaren hembryggare. Bazookan hjälper dig med avsilning av vört vid mäskning och gör att processen går mycket snabbare jämfört med till exempel saftsil.

Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 1-12 av 27

Sida
per sida
Sätt fallande sortering
 1. Maltpåse 30 x 30 cm
  Maltpåse 30 x 30 cm
  Rating:
  90%
  177 kr
 2. Bulldog Hop Spider
  Bulldog Hop Spider
  524 kr
 3. Bazooka Oval
  Bazooka Oval
  461 kr
 4. Bazooka T
  Bazooka T
  159 kr
 5. Bazooka lång
  Bazooka lång
  129 kr
 6. Bazooka kort
  Bazooka kort
  99 kr
 7. Silikonskydd för 12" Falskbotten
  Silikonskydd för 12" Falskbotten
  77 kr
 8. Välvd Falskbotten 12"
  Välvd Falskbotten 12"
  355 kr
 9. Platt Falskbotten 12" (ca 30 cm)
  Platt Falskbotten 12" (ca 30 cm)
  333 kr
 10. Vinkel (90°) till falskbotten
  Vinkel (90°) till falskbotten
  66 kr
 11. Humlepåse 100-pack
  Humlepåse 100-pack
  373 kr
 12. Humlepåse 50-pack
  Humlepåse 50-pack
  Rating:
  80%
  233 kr
Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 1-12 av 27

Sida
per sida
Sätt fallande sortering