Kalciumklorid 100 ml för osttillverkning
Kalciumklorid 100 ml tillför det viktiga kalciumet som behövs för mjölken när man tillverkar ost. I princip all mjölk man kan köpa idag är antingen vanlig standardmjölk eller pastöriserad mjölk vilket innebär att den naturliga kalciumhalten har reducerats i mjölken. Genom att tillsätta kalciumklorid i mjölken så återställer man kalciumhalten och man kan även producera mer ost.
Användning
- Skaka väl före användning
- Hetta upp mjölken till önskad temperatur
- Tillsätt 0,5 ml kalciumklorid/liter mjölk
- Tillsätt startkultur eller liknande
Förvaring: Vid öppnad flaska ska produkten förvaras på en kall plats på ca + 4° C och användas inom 90 dagar. Vid längre användning är den rekommenderade förvaringstemperaturen -18° C. Det är viktigt att försegla flaskan ordentligt efter användning för att undvika bakteriebildning.
- Kalciumklorid 100 ml35 kr
- Flytande Löpe 100 ml69 kr
- Ostkultur För 10 L Mjölk109 kr