• Vinjäst Edelmans Champagne

Vinjäst Edelmans Champagne

29 kr

Status: I lager

Vikt: 45 g

Köps Ofta Tillsammans

Vinjäst Edelmans Champagne
Vinjäst Edelmans Champagne
29 kr

Detaljer

Vinjäst Edelmans Champagne. En klassiker bland vinjästerna. Vilket säkert också kommer bli en klassiker bland dina vin/champagne-gäster som är på besök.

Champagne kännetecknas av dess bubblor. Det är ett mousserande vitt vin eller rosévin från ett distrikt i Frankrike som heter just Champagne. Även Champagne gjort på andra platser i världen eller i landet brukar också kallas för Champagne trots att det är en skyddad ursprungsbeteckning. Endast Champagne gjort i just detta distrikt får kallas för äkta Champagne, resterande bör kallas för mousserande vin av ett eller annat slag. Precis som Spettekaka. Utanför Skåne måste detta bakverk kallas "Skånsk Spettekaka". Ungefär som ett koperingsskyddat namn på webben.

Nog om det. Detta kommer vara överraskande gott när det är framställt och klart. Prova du också!

Räcker till hela 25 liter!

 1. 5/5 recenserad av Emmalouice on 2018-06-06
  Pris
  Kvalitet

  Bra kvalitet

 2. Jästen fungerade ej recenserad av Dan on 2018-01-20
  Pris
  Kvalitet

  11 liter mjöd höll på bli förstört.
  Köpte jäst från annan leverantör som fungerade.
  Har använt Edelmans jäst tidigare utan problem. Men denna gång fungerade det inte och jag tvivlar på att jag vågar försöka igen.

 3. Suverän vinjäst till vita viner recenserad av Filip on 2015-07-09
  Pris
  Kvalitet

  Helt klockren vinjäst detta.Gjorde förra hösten (2014) en sats mousserande vin på äpple & päron-Rättare sagt hade hoppats på att det skulle bli mousserande av typen Champange.Eftersom vinet han jäsa ut allt för snabbt,så blev det ett suveränt och heltorrt vitt vin på c:a 12% (volym). I början så smakade det äpple/päron,men ju mer vinet lagrades destå mindre fruktsmat blev det= torrare Eftersom jag inte har tilsatt någon extra bisulfit(jässtopp) så kommer vintet av sig självt att efterjäsa. Ger inte heller någon bismak/beska som vissa andra jästkulturer tenderar att ge. Dock som med alla typer av färskjäster så är nackdelen att förvara dem rätt,och alltid fråga i butiken hur pass gammal jästen är. Jag hade turen att få tag i fäskjäst.Kom oxså ihåg att göra förkultur(så att jästen får bästa tänkbara start). När jag gjorde förkultur så vart det lite av en raketstart detta(på ett par timmar så trycktes skummet upp).Förkultur= Ett par tsk. fruktsocker(druvsocker som det egentligen heter.Går lika bra med tablettform)+jästnärsalt upplöst i fingervarmt vatten.

 4. Toppen! recenserad av Doris on 2015-06-16
  Pris
  Kvalitet

  Snabb leverans.
  till mötes gående personal.
  Snabba på att återkoppla.

 5. 4 recenserad av Sara on 2015-06-02
  Pris
  Kvalitet

  Mycket effektiv jäst med mycket liten eller ingen bismak i den färdiga produkten. Har endast använt den till sodadrycker men har uppnått den effekten med kolsyran som jag ville! Rekommenderas varmt! Tycker den är något dyr, men å andra sidan är den väldigt dryg. Saknar förvaringsinstruktioner på flaskan.

 6. Fungerar mycket bra recenserad av Björn Gunnar on 2014-10-24
  Kvalitet
  Pris

  .

 7. Edelmans Champagne jäst Jäser utmärkt, mitt vi är dock ej klart ännu så jag kan inte uttala mig om resultatet. recenserad av Johnny on 2014-10-15
  Pris
  Kvalitet

  Edelmans Champagne jäst Jäser utmärkt, mitt vin är dock ej klart ännu så jag kan inte uttala mig om resultatet.

 8. Fantastiskt till enbärsvin recenserad av Kristofer on 2013-10-06
  Pris
  Kvalitet

  Använde denna till att göra enbärs vin 2011. Vinet har nu lagrats och provsmakats lite då och då. Smaken har bara blivit bättre och bättre. Rekommenderas starkt, själv kommer jag köpa igen!