Ekens Körsbär Vinsats

Rating:
80 % of 100
I lager Vikt: 7 kg
SKU
V767
Snabb överblick

Ekens Körsbärvin Vinsats ger hela 30 flaskor av ett ljuvligt dessertvin med smak av solmogna söta körsbär, som dessutom blir klart på några veckor. Ett mycket prisvärt dessertvin till högtider som vardags njutning!

439 kr

Garanterad och trygg e-handel

Om vinet

Ekens Körsbärsvin Vinsats med ljuvliga toner av saftiga körsbär som för tankarna till vårens blommande körsbärsträd och högtider som påsk. Körsbärsvin dricks till desserter eller som dessert i sig själv, en frukt tårta vars botten är indränkt i körsbärsvin är en fin påsk dessert.

Vin av körsbär har sina rötter i de nordiska länderna samt Tyskland, men det är speciellt Danmark som haft en lång traditionell tillverkning av vinet sedan slutet av 1800-talet. Ekens Körsbärsvin Vinsats är av noga utvalda råvaror och håller den höga standard som Ekens ställer på sina produkter.

 

Mat och vin, vad passar Ekens Körsbärsvin Vinsats till?

Ekens Körsbärsvin Vinsats är fruktigt och sött vin med ljuvliga aromer av saftiga solmogna körsbär, ett dessertvin när det är som bäst. Vinet tar sig utmärkt ihop med smaker som marsipan, choklad och är perfekt till påskens efterrätt eller julens doppade marsipankonfekt. Vinbål med Ekens Körsbärsvin blir en oföglömlig attraktion på festen!

Mörka och kalla kvällar blir varma och sköna framför en sprakande brasa ihop med vännen, här njuter man av dessertvinets fylliga sötma ihop med smakfulla ostar som Cheddar, Gruyère och med Gorgonzola Cremosos sälta blir det en förförisk kombination.

 

Tips vid vin tillverkning och lagring

Ekens Körsbärsvin Vinsats ger vinmakaren ett tacksamt dessertvin som är riktigt gott redan efter en kort tids vila, en längre tids lagring ger en mera djup och mogen smak. Till körsbärsvin används aldrig tillsatser som ekspån, här eftersträvar vinmakaren att vinet förblir i sin fina smak. Viss modifiering av sötman kan göras om vinmakaren önskar ett sötare vin kan bryggsocker tillsättas efter avslutad jäsning.

Vill vinmakaren erhålla ett i smaken kraftigare vin går det bra att minska mängden vatten, glöm inte heller att allt vin bör lagras mörkt och svalt för att inte färg och smak fel ska uppstå.

 

Vinsatsen innehåller

  • 5 liter koncentrerad druvjuice
  • Vinjäst
  • Jässtopp
  • Fullständiga instruktioner

 

Bra information

Vi kan rekommendera varmt att ni köper till detta startpaket, om det är första gången ni tillverkar vin.

Paketet innehåller en god basutrustning, som ger er alla förutsättningar för att nå optimalt resultat på eran vin tillverkning.

Plastkärl som inte är avsedda för vin tillverkning bör inte användas då de kan ge sämre resultat, detta eftersom plaster är anpassade till olika ändamål och kan i värsta fall ge en smak av plast åt vinet.

 

 

 

 

4
Rating:
80% of 100
Write Your Own Review
Du recenserar:Ekens Körsbär Vinsats
Ditt betyg
Ofta Köpt Tillsammans
Totalt pris