Ekens Mosel Exklusivt Vinsats

Rating:
90 % of 100
I lager Vikt: 7 kg
SKU
V710
Snabb överblick

Med Ekens Mosel Exklusivt Vinsats går det snabbt att framställa hela 30 flaskor av detta kristallklara vita Mosel vin, som har en generös smak av Mosels välkända Reisling odlingar. Detta till ett riktigt bra pris!

439 kr

Garanterad och trygg e-handel

Om vinet

I vinregionen Mosel odlas nästan bara Reisling druvan, där har den svarta skifferjorden och de branta sluttningarna skapat en optimal miljö för den annars ganska svårodlade Reisling druvan. Druvan började odlas i Mosel för några århundraden e.Kr. när romarna hade med sig och planterade druvplantor, sedan dess har odling av vindruvor expanderat starkt i det tyska Mosel distriktet.

 

Mat och vin, vad passar Ekens Mosel till?

Ekens Mosel Exklusive Vinsats har eleganta toner av mineraler, blommor och citrus, med en krispig smak av fruktsyra så passar Mosel ypperligt till spickekorv, fet fisk eller en krämig och len chorbasi. Smaken av ett halvtorrt Mosel ger en underbar smak kombination ihop med saffran och fisksoppa, medan söta Mosel viner är perfekta att dricka till söta efterrätter. Ett väl kylt kristallklart Mosel vin passar bra när du bara vill ta det lugnt en varm sommarkväll och njuta av ditt verk som vinmakare.

 

Tillverknings tips

Ekens Mosel Exklusive Vinsats är en riktig raritet för vinmakaren som vill göra flera olika viner av samma sats, genom att låta vinet jäsa ut helt så erhåller man ett torrt vin och efter att jässtopp använts kan vinmakaren tillsätta bryggsocker för att göra ett halvtorrt vin. Vill man sedan göra ett sött vin kan man öka på med ännu mera bryggsocker i vinet, denna fantastiska vinsats kan alltså ge dig hela tre olika typer av Mosel vin!

Lagring av vin gör alltid underverk, smaken mognar och förfinas för var månad. Lagring av vin bör ske i ett mörkt och svalt utrymme.

 

Vinsatsen innehåller

  • 5 liter koncentrerad druvjuice
  • Vinjäst
  • Jässtopp
  • Klarningsmedel
  • Fullständiga instruktioner

 

Bra information

Vi kan rekommendera varmt att ni köper till detta startpaket, om det är första gången ni tillverkar vin.

Paketet innehåller en riktigt god basutrustning, som ger er alla förutsättningar för att nå optimalt resultat på eran vin tillverkning.

Plastkärl som inte är avsedda för vin tillverkning bör inte användas de kan ge sämre resultat, detta eftersom plaster är anpassade till olika ändamål och kan i värsta fall ge en smak av plast åt vinet.

 

4.5
Rating:
90% of 100
Write Your Own Review
Du recenserar:Ekens Mosel Exklusivt Vinsats
Ditt betyg
Ofta Köpt Tillsammans
Totalt pris