Ekens Persikovin Vinsats

Rating:
72 % of 100
I lager Vikt: 7 kg
SKU
V765
Snabb överblick

Ekens Persikovin Vinsats ger hela 30 flaskor av ett fantastiskt gott starkvin som blir klart på några veckor, smaken av persikovin till salta snacks eller ostar är en fulländad smakupplevelse. Ett mycket prisvärt vin!

439 kr

Garanterad och trygg e-handel

Om vinet

Persika (prunus persica) betyder persiskt plommon vilket är missvisande eftersom persikan härstammar från Kina, där den odlats i flera tusen år.

Ekens Persikovin Vinsats är gjort av saftiga, solmogna persikor och håller den höga kvalité som Ekens ställer på vinsatserna, det svår tillverkade och exklusiva persikovinet som kräver många och noggranna förberedelser har nu tack vare Ekens blivit lätt för alla att göra hemma.

 

Mat och vin, vad passar Ekens Persikovin Vinsats till?

Ekens Persikovin Vinsats med dofter som för tankarna till sommar och saftiga solmogna frukter, ett aromatiskt vin med härlig smak av persika. Men vad passar detta starkvin till? Efterrätter som är söta, gärna med persika i receptet så att matchningen blir fulländad.

En grillkväll med vännerna får guldkant om vinmakaren häller persikovin i bålen, eller till en efterrätt såsom rostade persikor. En mästerlig kombination är ostar med sälta ihop med Ekens Persikovin, på Kvibilles hemsida finns massor av tips på ostar som passar ihop med sötma.

 

Tips vid vin tillverkning och lagring

Ekens Persikovin Vinsats blir färdigt och kan användas direkt efter en kortare tids vila så smaken hinner sätta sig. Vill vinmakaren lagra en längre tid kan det vara klokt att tillsätta tanniner, dessa finns inte naturligt i persikor och även vinsyra om vinet känns för sött eller bryggsocker om man finner att sötman är för låg. Självklart är det ens egen smakupplevelse som styr här. Ett kraftigare vin erhålls genom att minska mängden vatten med någon liter, det kan vara en god idé att smaka av i starten så man finner sin egen styrka på koncentrationen.

 

Vinsatsen innehåller 

  • 5 liter koncentrerad fruktjuice
  • Vinjäst
  • Jässtopp
  • Klarningsmedel
  • Fullständiga instruktioner

 

Bra information

Vi kan rekommendera varmt att ni köper till detta startpaket, om det är första gången ni tillverkar vin.

Paketet innehåller en god basutrustning, som ger er alla förutsättningar för att nå optimalt resultat på eran vin tillverkning.

Plastkärl som inte är avsedda för vin tillverkning bör inte användas då de kan ge sämre resultat, detta eftersom plaster är anpassade till olika ändamål och kan i värsta fall ge en smak av plast åt vinet.

3.6
Rating:
72% of 100
Write Your Own Review
Du recenserar:Ekens Persikovin Vinsats
Ditt betyg
Ofta Köpt Tillsammans
Totalt pris