Ekens Pinot 8,5 kg Vinsats

Rating:
89 % of 100
Slut i lager Vikt: 9 kg
SKU
V862
Snabb överblick

Ekens Pinot 8,5 kg Vinsats ger hela 30 flaskor av detta ljust rubinröda vin med elegant smak och doft, vinet görs lätt hemma under några veckor för att sedan användas efter kort vila. Detta Ekens Pinot tillåter köparen att njuta dubbelt, både av det goda vinet och det fantastiska priset!

601 kr

Garanterad och trygg e-handel

Om vinet

I Frankrike började Pinot Noir druvan sin resa mot världens ädlaste viner när romarna tågade in, de hade med sig druvor och Pinot Noir var en av dessa. Sedan dess har druvan blivit väletablerad i de fina vin regionerna Champagne och Bourgogne, där druvan klättrat upp på vin societens högsta topp med vinet Romanée-Conti som anses vara världens finaste vin.

Ekens Pinot 8,5 kg Vinsats kommer från dessa vin regioner och är gjort av nogrannt utvalda druvor för att nå upp till de höga kvalitéts krav som Ekens ställer på sina produkter.

 

Mat och vin, vad passar Ekens Pinot 8,5 kg Vinsats till?

Ekens Pinot 8,5 kg Vinsats har underbara aromer av jordgubbar, hallon och körsbär som vid längre lagring med ekspån utvecklar fatkaraktär där höstens toner av skog, svamp och multnande löv kan anas. 

De flesta maträtter och tilltugg går bra ihop med Ekens Pinot, såsom brie och andra ostar med mild smak eller kyckling med rosmarin. Ekens Pinot är ett vin som passar bra till magert kött och mjuka örtkryddor. Bjud på Ekens Pinot ihop med högrevsburgare med karamelliserad rödlök, en fulländad kombination för den som vill göra intryck på grillfesten!

 

Tips vid vin tillverkning och lagring

Ekens Pinot 8,5 kg Vinsats ger redan efter kort tids vila ett utmärkt vin där smaken sätter sig, som många av de finare röda vinerna är Ekens Pinot mycket lämpligt för lagring. Om vinmakaren tillsätter 3-5 gram franskt ekspån i var butelj innan lagring utvecklas fatkaraktär som blir mera uttalad med tiden, långtidslagring bör alltid ske i ett mörkt och svalt utrymme.

Som vinmakare är det viktigt att införskaffa en bra utrustning och här kan en hydrometer vara till stor nytta, med den kontrolleras alkoholhalten under jäsningen vilket är mycket användbart om vinmakaren valt att använda starkvinsjäst. Jässtopp bör sättas till när vinmakaren är nöjd med hur torrt vinet blivit, vinmakaren kan minska mängden vatten med några liter för att erhålla ett kraftigare vin. 

 

Vinsatsen innehåller

  • XX liter koncentrerad druvjuice
  • Vinjäst
  • Jässtopp
  • Klarningsmedel
  • Fullständiga instruktioner

 

Bra information

Vi kan rekommendera varmt att ni köper till detta startpaket, om det är första gången ni tillverkar vin.

Paketet innehåller en god basutrustning, som ger er alla förutsättningar för att nå optimalt resultat på eran vin tillverkning.

Plastkärl som inte är avsedda för vin tillverkning bör inte användas då de kan ge sämre resultat, detta eftersom plaster är anpassade till olika ändamål och kan i värsta fall ge en smak av plast åt vinet.

 

 

4.45
Rating:
89% of 100
Write Your Own Review
Du recenserar:Ekens Pinot 8,5 kg Vinsats
Ditt betyg
Ofta Köpt Tillsammans
Totalt pris