Avvikande öppettider på Lager och Kundtjänst: Skärtorsdag 18/4 kl: 8.00-15.00Stängt Långfredag 19/4 tom Annandag Påsk 22/4

  • Ekens Pinot Noir 8,5 kg

Ekens Pinot Noir 8,5 kg

511 kr

Status: I lager

Köps Ofta Tillsammans

Ekens Pinot Noir 8,5 kg
Ekens Pinot Noir 8,5 kg
511 kr

Detaljer

Nyhet! En av marknadens absolut bästa vinsatser. 8,5 kg ren koncentrerad druvsaft. Ger 23 liter fylligt vin på 3 - 4 veckor. Pinot Noir ger ett lite lättare rödvin än Cabernet Sauvignon och Merlot. Återfinns i många Bourgogneviner.

Ekens exklusiva koncentrat är väldigt populära bland alla som brygger hemifrån. De har sedan tidernas begynnelse (Ekens begynnelse i alla fall, om inte annat) fått bra rekommendationer och recensioner av majoriteten bland hemberedare. Ekens är väldigt prisvärt för sin kvalitet och mängd som slår ut det mesta i samma prisklass. Vill du ha något som inte sviker dig eller ännu värre, gör dig besviken, så är Ekens alltid ett säkert val!

 

komplett jässats ingår

  1. Väl så gott som boxvin recenserad av Per on 2019-02-08
    Pris
    Kvalitet

    Ett alldeles utmärkt vardagsvin, mjukt och runt, min favorit. Kan dessutom drickas omedelbart efter tappningen, dvs. om man låtit det stå någon månad i jäshinken.

  2. Mycket gott vardagsvin och lätt att göra recenserad av Per on 2018-11-02
    Pris
    Kvalitet

    Jag brukar blanda juice och vatten så det blir 23 liter i jäshinken. Därefter strör jag jästen över det hela, sätter på locket och så får det stå någon månad eller så. Det slutar jäsa så småningom och då får det stå någon eller några veckor till. Då är vinet tämligen klart. Efter det häller jag försiktigt över vinet i en annan jäshink, tvättar ut bottensatsen i den första hinken och sedan häller jag vinet mellan hinkarna några gånger för att få bort kolsyran. Någon dag senare buteljerar jag genom att med ett litermått hämta vin i jäshinken och häller det på PET-flaskor. Skruvar åt korken och så ska vinet stå några månader. Fast med Ekens Pinot Noir behövs inte det. Det går att dricka direkt och är fullt jämförbart med ett bra boxvin. Fyllig och mjuk smak, djupröd färg.

  3. 3 recenserad av Lars Sune Mikael on 2018-02-05
    Kvalitet
    Pris

    Gott

  4. Fin vinsats recenserad av Godan on 2016-11-07
    Kvalitet
    Pris

    Jag har bryggt enligt instruktionen. Efter 14 dgr var det 3-4 minuter mellan bubblorna. Jag tappade om och slog i de båda påsarna, skakade ur kolsyran och så fick det stå en vecka innan tappning. Nu två veckor efter tappningen så har vinet bra smak, men är något surt. Jag antar att detta kommer avta med lagring, men jag misstänker ändå att det kan vara väl mycket med hela påsen vinsvavla. Häller nog i bara halva nästa gång.

  5. Förvånansvärt gott recenserad av Åse Matilde on 2016-05-27
    Pris
    Kvalitet

    Jag tillsatte ekspån. Nu väntar jag på hur det kommer att smaka efter lagring.

  6. Absolut i toppklass recenserad av Torgny on 2015-12-17
    Pris
    Kvalitet

    Jag är imponerad av denna vinsats. Vid flera vinprovningar där välkända Pinot Noir viner (från systemet) ingått i test har denna sats tagit hem första pris flera gånger. Viktigt att kolla Öchsle värde före jäsningen (helst omkring 80).(Korrigera om alltför långt ifrån med socker eller spädning). Öchsle efter jäsning (+3- +5). Ekspån är bra att tillsätta under jäsningen. Vinet blir mörkare i färgen än klassiska Pinot Noir på grund av hög halt druvsaft. Vi har kört flera satser och de har alltid motsvarat förväntningarna. Kan bara rekommenderas.

  7. Mycket bra recenserad av Björn on 2015-03-04
    Pris
    Kvalitet

    Det här vinet överträffar många av systembolagets viner!

  8. Mycket bra och prisvärd recenserad av Torgny on 2015-01-28
    Pris
    Kvalitet

    Tveklöst en bra produkt. Har inkluderat detta vin vid några vinprovningar med etablerade Pinot Noir viner och detta vin lyckades faktiskt vinna vid jämförelser. Mycket fin smak. Färgen egentligen lite för mörk för en Pinot Noir, men vad gör det när smaken är utsökt. Skulle i medföljande anvisningar gärna ha med att man måste kolla Öchsletal innan jäsningen. Jag brukar starta på 90 och jäsa ner till minus 3-5. Man måste komma ner till det för att inte få ett sött vin. (Gäller ju egentligen alla vinsatser). Går att starta på Öchsle 80 också om man vill vara säker. Korrigeringen sker med antingen tillsats av vatten eller små mängder socker.
    Det är ingen mening med att skaka ur luft direkt efter jäststopp. Svamparna producerar koldioxid ett tag till, men det är viktigt att få dem att sjunka utan miniluftbubblor i sig efter något dygn.
    Som sagt en bra produkt. Undrar lite om proffsen på detta område gör några ytterligare hemliga tillsatser?

Andra Produkter Du Kanske Vill Kika På