Ekens Portvin Vinsats

Rating:
95 % of 100
Slut i lager Vikt: 7 kg
SKU
V762
Bevaka Produkt
Snabb överblick

Ekens Portvin Vinsats ger hela 30 flaskor av detta majestätiska vin med kraftfulla smaker, vinet är lätt att göra hemma och blir klart på några veckor. Med Ekens Portvin Vinsats betalar du en bråkdel mot vad ett färdigt portvin kostar, riktigt prisvärt!

439 kr

Garanterad och trygg e-handel

Om vinet

I portugisiska Dourodalen har vin odlats i över 2000 år och därifrån kommer allt portvin idag, men på 1600-talet var det fiskare från England som idkade byteshandeln vin mot fisk. Vinet blev snabbt dåligt och odrickbart under transporten, varpå engelsmännen provade med att tillsätta sprit och socker. Så kom portvinet till världen och sedemera till det brittiska kungahuset som anammade portvinet, vilket gjorde vinet till en världssuccé.

Ända sedan 1756 fram till idag får portvin endast komma från Dourodalen. Ekens Portvin Vinsats kommer från Dourodalen och är av noga utvalda druvor för att nå upp till de höga kvalitéts krav som Ekens ställer på sina produkter.

 

Mat och vin, vad passar Ekens Portvin Vinsats till?

Ekens Portvin Vinsats vars fruktiga aromer och djupa smaknyanser ger ett ypperligt vin att njuta av som det är, eller använda för att sätta guldkant på maten.

Bästa kompanjonen ett portvin kan ha är en gammal engelsk stilton ost vars smöriga och salta innanmäte gifter sig med portvinets kraftfullhet och sötma, en klassiker. Att kombinera Ekens portvin med fin chokladkonfekt är en rent förförisk njutning. Leter du efter en utsökt gourmé middag är det portvinsstek med svamp du sökt, här gör sig Ekens Portvin Vinsats perfekt!

 

Tips vid vin tillverkning och lagring

Ekens Portvin Vinsats har underbara aromer med inslag av plommon, frukt och russin, vinet är gott redan efter en kort vila men vinner på lagring. Bäst blir vinet med 3-5 gram franskt ekspån eller amerikanskt ekspån tillsatt i var flaska, det ger vinet den fatkaraktär som ett portvin ska ha redan efter några månader.

I ett äkta portvin tillsätts 77-procentig sprit upp tills vinet når en alkoholhalt på 20-procent, detta görs innan vinet jäst färdigt, vinet erhåller då mer restsötma eftersom spritern avbryter jäsningsprocessen. Här är det bra att ha en hydrometer och det går att efterkorrigera sötma med bryggsocker om det behövs. Vill vinmakaren göra ett i smaken kraftfullare vin kan vattenmängden minskas något, smaka av för att hitta den koncentration som passar just dig.

 

Vinsatsen innehåller

  • 5 liter koncentrerad druvjuice
  • Vinjäst
  • Jässtopp
  • Fullständiga instruktioner

 

Bra information

Vi kan rekommendera att ni köper till detta startpaket, om det är första gången ni tillverkar vin.

Paketet innehåller en god basutrustning, som ger er alla förutsättningar för att nå optimalt resultat på eran vin tillverkning.

Plastkärl som inte är avsedda för vin tillverkning bör inte användas då de kan ge sämre resultat, detta eftersom plaster är anpassad till olika ändamål och kan i värsta fall ge en smak av plast åt vinet.

4.75
Rating:
95% of 100
Write Your Own Review
Du recenserar:Ekens Portvin Vinsats
Ditt betyg
Ofta Köpt Tillsammans
Totalt pris