Ekens 7-dagars Rött Bordsvin

Rating:
90 % of 100
I lager Vikt: 7 kg
SKU
V803
Snabb överblick
Ekens 7-dagars Rött Bordsvin ger hela 30 flaskor som gör middagarna betydligt trevligare och varför inte ett glas till kvällen i lugn och ro, vinet är lätt att göra hemma och blir klart på några veckor. Bästa vin till bästa pris!
345 kr

Garanterad och trygg e-handel

Om vinet

Reglerna för bordsvin är olika utifrån land, i Frankrike gäller som enda krav att alkohol halten är lägst 8,5 procent medan Spanien endast kräver att vinet kommer från EU. Från Italien som inte har några krav alls kan viner från finaste vin producenter hamna i den oklassificerade kategorin bordsvin, därför att de använt sig av en druva som inte är tillåten inom sitt distrikt.

Ett bordsvin är en färskvara och inte menat för lång lagring, därför blir Ekens 7-dagars Rött Bordsvin snabbt klart att dricka och bör inte lagras någon lång period.

 

Mat och vin, vad passar Ekens 7-dagars Rött Bordsvin till?

Smaken är anpassad att vara okomplicerad med rustik smak av rött vin, enkelheten ger ett gott bordsvin till många rätter. Ekens 7-dagars Rött Bordsvin är lätt att matcha till vardags mat som pizza, pasta rätter och pajer. Generellt är rött vin lämpligt till allt utom fisk och skaldjur, men ingen regel utan undantag det är ju ändå upp till var och en vad som faller i smaken.

Passa på att bjuda vännerna på coq au vin (kyckling i vin) med Ekens 7-dagars Rött Bordsvin till, enkelt, gott och så billigt att alla har råd att bjuda på en festmiddag med vin till. Rött Bordsvin passar till det mesta, under en festkväll med vänner är det fint att kunna bjuda på vinet, eller bara koppla av framför tv:n och njuta av vinet efter en slitsam dag!

 

Tips vid vin tillverkning och lagring

Många gillar att tillsätta 3-5 gram franskt ekspån eller amerikanskt ekspån till vinet innan buteljering, vilket ger en smak av fatkaraktär som växer under lagring. Det är klokt att inte lagra bordsvin en längre tid, öka hellre mängden ekspån eftersom bordsvin är färskvara, lagring några måndader upp till ett år är acceptabelt.

Om vinmakaren önskar kan vinsatsen ge två typer av vin, till exempel efter att vinet jäst ut helt och jässtopp är tillsatt kan ett antal flaskor tappas upp av detta torra vin, lämna lite vin kvar och tillsätt bryggsocker efter smak innan nästa buteljering så erhåller vinmakaren ett halvtorrt vin. Vinmakaren kan minska mängden vatten för att erhålla ett i smaken kraftigare vin.

 

Vinsatsen innehåller

  • 5 liter koncentrerad druvjuice
  • Vinjäst
  • Jässtopp
  • Klarningsmedel
  • Fullständiga instruktioner

 

Bra information

Vi kan rekommendera varmt att ni köper till detta startpaket, om det är första gången ni tillverkar vin.

Paketet innehåller en god basutrustning, som ger er alla förutsättningar för att nå optimalt resultat på eran vin tillverkning.

Plastkärl som inte är avsedda för vin tillverkning bör inte användas då de kan ge sämre resultat, detta eftersom plaster är anpassade till olika ändamål och kan i värsta fall ge en smak av plast åt vinet.

4.5
Rating:
90% of 100
Write Your Own Review
Du recenserar:Ekens 7-dagars Rött Bordsvin
Ditt betyg
Ofta Köpt Tillsammans
Totalt pris