Ekens Smultron Vinsats

Rating:
86 % of 100
I lager Vikt: 7 kg
SKU
V770
Snabb överblick

Ekens Smultron Vinsats ger hela 30 flaskor vin med smak av soldränkta smultron, som blir färdigt på endast några veckor. Ett riktigt gott och prisvärt vin som hör sommaren till!

439 kr
 

Garanterad och trygg e-handel

Om vinet

Årets första bär med intensiv sötma och smak, smultronen trädda på strån är en gammal svensk sed som är älskad och efterlängtad. Med Ekens Smulton Vinsats kan alla njuta av den solmättade smultron smaken utan att behöva leta upp smultron, som alla Ekens produkter är vinsatsen väl kvalitéts säkrad för att uppfylla de höga krav som Ekens ställer på sina produkter.

 

Mat och vin, vad passar Ekens Smultron Vinsats till?

Ekens Smultron Vinsats med underbar doft och smak av solmogna smultron passar detta vin fantastiskt bra till alla sommarens högtider och kalas, en fruktbål med smultronvin till möhippan ger färg, smak och glädje. Många efterrätter såsom smultrondessert är både delikata och lätta att göra, smultronvin matchar fint och höjer smakupplevelsen i både vin som dessert. 

En riktig "golden ticket" avslutning på middagen, som ger glada gäster!

 

Tips vid vin tillverking och lagring

Ekens Smultron Vinsats är ett enkelt vin att lyckas med, vinet är mycket gott redan efter en kortare tids vila men utvecklar en djupare och mera mogen smak vid lagring. Smultronvin är inte lämpat för tillsatser som ekspån, eftersom vinmakaren eftersträvar att behålla den specifika smaken på vinet. 

Vinmakaren kan tillsätta bryggsocker om det önskas mera sötma i vinet, detta efter avslutad jäsning och jässtopp har använts. Ett i smaken kraftigare vin erhålls genom att minska mängden vatten, smaka gärna av för att hitta rätt koncentration. Allt vin bör lagras mörkt och svalt för att inte få färg och smak fel.

 

Vinsatsen innehåller

  • 5 liter koncentrerad druvjuice
  • Vinjäst
  • Jässtopp
  • Fullständiga instruktioner

 

Bra information

Vi kan rekommendera varmt att ni köper till detta startpaket, om det är första gången ni tillverkar vin.

Paketet innehåller en god basutrustning, som ger er alla förutsättningar för att nå optimalt resultat på eran vin tillverkning.

Plastkärl som inte är avsedda för vin tillverkning bör inte användas då de kan ge sämre resultat, detta eftersom plaster är anpassade till olika ändamål och kan i värsta fall ge en smak av plast åt vinet.

4.3
Rating:
86% of 100
Write Your Own Review
Du recenserar:Ekens Smultron Vinsats
Ditt betyg
Ofta Köpt Tillsammans
Totalt pris