Ekens Zinfandel Vinsats

Rating:
93 % of 100
Slut i lager Vikt: 7 kg
SKU
V745
Snabb överblick

Ekens Zinfandel Vinsats ger hela 30 flaskor av detta mjuka vin med förföriska smaknyanser, vinet är lätt att göra själv och blir klart på endast några veckor. Ekens Zinfandel Vinsats är oerhört uppskattad av kunderna både för den goda smaken och det billiga priset!

485 kr

Garanterad och trygg e-handel

Om vinet

Zinfandel druvan har sitt ursprung i Kroatien trots att USA och Italien är de mest kända Zinfandel vin producenterna, redan på mitten av 1800-talet importerades druvan till amerika där den stadigt ökat i popularitet. Zinfandel vinstockar som är över 50 år gamla ger dom bästa druvorna för vin tillverkning, druvan mognar tidigt och ger ofta viner med hög alkoholhalt.

Smak kvalitén på vinerna har till och med gjorts film om, vinprovningen 1976 då de kaliforniska vinerna sopade mattan med de exklusiva franska vinerna vid en blindprovning med en fransk jury. Ekens Zinfandel Vinsats är gjort av noga utvalda druvor för att hålla allra högsta kvalité.

 

Mat och vin, vad passar Ekens Zinfandel Vinsats till?

Ekens Zinfandel Vinsats med behagliga toner av björnbär, fikon och mörka körsbär samt en utvecklad doft av blå plommon, Zinfandel vinerna är kända för att vara runda och samtidigt kryddigt fruktiga. 

Zinfandel är en god kompanjon till grillad lammrostbiff med rödvinssås, att använda samma vin till såsen ger ett väldigt bra gensvar till drycken. Som matvin passar Zinfandel till det mesta, men till en amerikansk BBQ buffé är det en succé!

 

Tips vid vin tillverkning och lagring

Ekens Zinfandel Vinsats ger ett fruktigt vin som fungerar bra vid högre alkoholhalt, det kan vara klokt att använda starkvinsjäst om vinmakaren vill ha ett torrt Zinfandel.

Zinfandel vinerna är ofta fatlagrade och får då toner som kaffe, choklad eller vanilj beroende på vilken typ av ekspån som används. Till Ekens Zinfandel Vinsats fungerar det alldeles utmärkt att blanda amerikanskt ekspån (som ger toner av vanilj och kokos) ihop med franskt ekspån vilka ger kaffe, mörk choklad och sandelträ toner till vinet. Tänk på att lagra vinet i ett så mörkt och svalt utrymme som möjligt, en bra lagrings temperatur ligger inom 10-16 grader.

 

Vinsatsen innehåller

  • 5 liter koncentrerad druvjuice
  • Vinjäst
  • Jässtopp
  • Klarningsmedel
  • Fullständiga instruktioner

 

Bra information

Vi kan rekommendera varmt att ni köper till detta startpaket, om det är första gången ni tillverkar vin.

Paketet innehåller en god basutrustning, som ger er alla förutsättningar för att nå optimalt resultat på eran vin tillverkning.

Plastkärl som inte är avsedda för vin tillverkning bör inte användas då de kan ge sämre resultat, detta eftersom plaster är anpassade till olika ändamål och kan i värsta fall ge en smak av plast åt vinet.

4.65
Rating:
93% of 100
Write Your Own Review
Du recenserar:Ekens Zinfandel Vinsats
Ditt betyg
Ofta Köpt Tillsammans
Totalt pris