En traditionell överjäst som har bra balans mellan fruktiga estrar och värmande kryddfenoler. Jästen lämnar lite sötma och klarnar bra om den lämnas tillräckligt länge.
Denna Belgisk wit-jäst ger en mycket lätt kryddig ton med en antydan av bubbelgums karaktär. Denna jäst har en något undertryckt belgisk karaktär som är fenolisk och torr, fruktig och mycket komplex. Munkänslan är len, lätt, torr och krispig. Med medel utjäsningsgrad kommer denna stam att kämpa med öl med hög alkoholhalt över 8% ABV och kan då bli stressad med felsmaker som följd.
Lämplig för Witbier, Grand Cru, kryddade öl och andra specialöl.
Förjäsbarhet: 70 - 75 % Alkoholtolerans: 8 % Flockning: 2/5 Jästemperatur: 18 - 25 °C (64 - 77 °F) Tillverkare: Mangrove Jack's
- Öljäst Mangrove Jack's CS M21 Belgian Wit 10gr45 kr
- Maltextrakt, Extra Mörk 500gSpecialpris 27 kr Ordinarie pris 54 kr