Öljäst Mangrove Jack's M29 French Saison Yeast

Rating:
100 % of 100
I lager Vikt: 15 g
SKU
ÖT391
Snabb överblick

Öljäst Mangrove Jack's M29 French Saison Yeast

45 kr

Garanterad och trygg e-handel

Öljäst Mangrove Jack's M29 French Saison Yeast

Öljästet Fransk Saison från märket Mangrove Jack är ett exceptionellt, mycket dämpande öljäst med hög jäsning som skapar ett distinkt öl med en kryddig, fruktig smak med ton av peppar. Detta jäst är idealiskt för jäsning av öl med landbruksstil, och ger öl med en hög alkoholstyrka. 

Denna öljäst passar för ölsorter med hög alkoholstyrka, mer exakt runt 14 % ABV. 

Vad är öljäst? 

Öljäst är en jäst som är speciellt framtagen för ölbryggning. Det finns två sorters typer av öljäst och dessa är Underjäst (även känt som Lagerjäst) och överjäst (även känt som Alejäst). Öljäst funkar på det viset att det förbrukar socker och ger ifrån sig alkohol, kolsyra och även vissa smakämnen. 

Överjäst och underjäst finns också i flera olika varianter som kallas för jäststammar. Dessa jäststammar har alla unika speciella egenskaper och ger sin egen karaktär åt ölet i form av biprodukter, eller är extra alkoholtoleranta och kan då användas för att brygga lite starkare öl. 

Mangrove Jack 

Mangrove Jack är ett märke som producerar öljäst av bästa kvalitet, samt färska produkter fyllda med smak. Detta gör Mangrove Jack till en av Europas främsta tillverkare inom sitt område. Deras öljäst är tillverkade så att de ska passa var och en ölsort, och ge den önskade smaken och aromen till det öl du vill brygga. 

Specifikation 

  • Dämpning: Mycket hög 
  • Alkoholtolerans: 14 % 
  • Jäsning: 26-32 grader 
  • Förvaringsrekommendationer: Förvara i kylen 
5
Rating:
100% of 100
Write Your Own Review
Du recenserar:Öljäst Mangrove Jack's M29 French Saison Yeast
Ditt betyg
Ofta Köpt Tillsammans
Totalt pris