Öljäst Mangrove Jack's M31 Belgian Tripel Yeast

Rating:
100 % of 100
I lager Vikt: 15 g
SKU
ÖT390
Snabb överblick

Öljäst Mangrove Jack's M31 Belgian Tripel Yeast


45 kr

Garanterad och trygg e-handel

Öljäst Mangrove Jack's M31 Belgian Tripel Yeast

Mangrove Jack's öljäst Belgian Tripel Yeast ger ett fantastiskt komplext äktenskap av krydda, fruktiga estrar, fenoler och alkohol. Den är också mycket dämpande, med en hög alkoholtolerans vilket gör den perfekt för en rad belgiska stilar bland annat Belgian Triple Style samt Trappist ölsorter. 

Denna öljäst passar för ölsorter med lite högre alkoholstyrka, mer exakt jäsning runt 10 % ABV. 

Vad är öljäst? 

Öljäst är en jäst som är speciellt framtagen för ölbryggning. Det finns två sorters typer av öljäst och dessa är Underjäst (även känt som Lagerjäst) och överjäst (även känt som Alejäst). Öljäst funkar på det viset att det förbrukar socker och ger ifrån sig alkohol, kolsyra och även vissa smakämnen.

Överjäst och underjäst finns också i flera olika varianter som kallas för jäststammar. Dessa jäststammar har alla unika speciella egenskaper och ger sin egen karaktär åt ölet i form av biprodukter, eller är extra alkoholtoleranta och kan då användas för att brygga lite starkare öl. 

Mangrove Jack 

Mangrove Jack är ett märke som producerar öljäst av bästa kvalitet, samt färska produkter fyllda med smak. Detta gör Mangrove Jack till en av Europas främsta tillverkare inom sitt område. Deras öljäst är tillverkade så att de ska passa var och en ölsort, och ge den önskade smaken och aromen till det öl du vill brygga. 

Specifikation 

  • Förtunning: 82-88 % 
  • Alkoholtolerans: 10 % 
  • Jästemperatur: 18-28 grader
5
Rating:
100% of 100
Write Your Own Review
Du recenserar:Öljäst Mangrove Jack's M31 Belgian Tripel Yeast
Ditt betyg
Ofta Köpt Tillsammans
Totalt pris