Öljäst Mangrove Jack's M54 Californian Lager Yeast

Rating:
80 % of 100
I lager Vikt: 15 g
SKU
ÖT389
Snabb överblick


Mangrove Jack´s Californian Lager Yeast M54

45 kr
 

Garanterad och trygg e-handel

Öljäst Mangrove Jack's M54 Californian Lager Yeast 

Denna öljäst från märket Mangrove Jack är en unik lagerstam som har förmågan att jäsas vid öltemperaturer utan tillhörande smaker. Till denna öljäst behövs inte heller några förlängda lageringstider. Californian Lager Yeast producerar en klar lagerarom utan någon svavel, vilket gör denna öljäst perfekt för de flesta lagersorter. Lämplig för California Commons och alla lager jäsade vid omgivande temperaturer (ale). 

Denna öljäst passar enbart för jäsande för ett öl med mellanstyrka, mer exakt jäsning under 9 % ABV. 

Vad är öljäst? 

Öljäst är en jäst som är speciellt framtagen för ölbryggning. Det finns två sorters typer av öljäst och dessa är Underjäst (även känt som Lagerjäst) och överjäst (även känt som Alejäst). Öljäst funkar på det viset att det förbrukar socker och ger ifrån sig alkohol, kolsyra och även vissa smakämnen. 

Överjäst och underjäst finns också i flera olika varianter som kallas för jäststammar. Dessa jäststammar har alla unika speciella egenskaper och ger sin egen karaktär åt ölet i form av biprodukter, eller är extra alkoholtoleranta och kan då användas för att brygga lite starkare öl. 

Mangrove Jack 

Mangrove Jack är ett märke som producerar öljäst av bästa kvalitet, samt färska produkter fyllda med smak. Detta gör Mangrove Jack till en av Europas främsta tillverkare inom sitt område. Deras öljäst är tillverkade så att de ska passa var och en ölsort, och ge den önskade smaken och aromen till det öl du vill brygga. 

Specifikation 

  • Förtunning: 77-82 % 
  • Alkoholtolerans: 9 % 
  • Bästa jästemperatur: 18-20 grader

4
Rating:
80% of 100
Write Your Own Review
Du recenserar:Öljäst Mangrove Jack's M54 Californian Lager Yeast
Ditt betyg
Ofta Köpt Tillsammans
Totalt pris