Ekens Chateau 7-dagars Rosé

Rating:
95 % of 100
I lager Vikt: 2 kg
SKU
V392
Snabb överblick

Ekens Chateau 7-dagars Rosé Vinsats är ett vin som blir klart mycket snabbt såsom namnet antyder, satsen ger hela 25 flaskor av detta vackra rosé vin med finstämda fräscha smaker. Bästa rosé vinet till bästa priset!

188 kr

Garanterad och trygg e-handel

Om vinet

I Frankrike som är aperitifens vagga där skönheten som tillfredställer ögat vill ha ett vackert och välsmakande vin, där har Ekens Chateau 7-dagars Rosé generöst fyllt upp alla krav och bjuder på en elegant smak upplevelse.

Ekens Rosé vin har fräscha toner av citrus, örter och är mycket likt ett vitt vin som ungt, medan det lagrade Ekens Rosé har egenskaper som bjuder på toner av mera fylligt, kryddigt rött vin. Denna unika smak utveckling är specifikt för rosé vin och skänker vinmakaren nya möjligheter att lätt utveckla sina förmågor.

 

Mat och vin, vad passar Ekens Chateau 7-dagars Rosé Vinsats till?

Beroende på om vinet lagrats en kortare eller längre tid har egenskaperna tillsammans täckt ett stort område där det unga vinet matchas med fisk, skaldjur eller rätter med getost, medan kyckling och lättare kött rätter passar med äldre lagrade rosé viner.

En vinnande kombination som inte kräver mycket jobb är rosé vin och vattenmelon, rosé viner är givna sällskapsdrycker på event som bröllop, möhippor och tjej fester.

 

Tips vid vin tillverkning och lagring

Den som vill erhålla en högre alkoholhalt behöver köpa till ett paket starkvinsjäst och självklart lite extra bryggsocker, tänk på att smaken förändras när alkoholhalten stiger. För att erhålla ett i smaken kraftigare vin kan mängden vatten minskas med några liter, det går bra att smaka av för att hitta önskad koncentration.  

Ett rosé vin görs oftast för att drickas efter en kortare lagring men går alldeles utmärkt att spara och kan då ge spännande toner med tiden, lagring ska alltid ske i ett mörkt och svalt utrymme för att inte skada färg eller smak. Vin som får mogna några veckor eller månader utvecklar en mera finstämda aromer, prova gärna att stoppa undan några flaskor efter varje avslutad vin tillverkning. Detta ger din en bra vinkällare på sikt, här kan det vara klokt att satsa på snygga etiketter som håller ordning på vilka viner och årgångar som finns i din vinkällare. Varför inte ha en egen vinprovning så småningom, där dina lagrade Ekens viner får avnjutas av dina vänner?

 

Vinsatsen innehåller

  • 1 liter mycket koncentrerad druvjuice
  • Vinjäst med supernäring
  • Jässtopp
  • Klarningsmedel
  • Fullständiga instruktioner medföljer
  • Extra instruktioner online här

Tillsätt endast 3,5 kg socker, för bästa resultat använd istället 4 kg av bryggsocker vilket är det naturliga sockret som finns i druvor.

 

Bra information

Vi kan rekommendera varmt att ni köper till detta startpaket, om det är första gången ni tillverkar vin.

paketet innehåller en god basutrustning, som ger er alla förutsättningar för att nå optimalt resultat på eran vin tillverkning.

Plastkärl som inte är avsedda för vin tillverkning bör inte användas då de kan ge sämre resultat, detta eftersom plaster är anpassade till olika ändamål och kan i värsta fall ge en smak av plast åt vinet.

 

 

4.75
Rating:
95% of 100
Write Your Own Review
Du recenserar:Ekens Chateau 7-dagars Rosé
Ditt betyg
Ofta Köpt Tillsammans
Totalt pris