Ekens Äppelcider

Rating:
64 % of 100
I lager Vikt: 4 kg
SKU
V850
Snabb överblick
Ekens Äppelcider ger hela 25 flaskor fräsch och läskande äppelcider som har lagom alkoholhalt för varma sommardagar, cidern blir klar på några veckor. En riktigt prisvärd och lätt tillverkad cider!
230 kr

Garanterad och trygg e-handel

Om äppelcider

Jäsa äppelcider är ett hantverk som går tillbaka flera tusen år när romarna spred den till Europa, medan det här i Sverige finns en tradition sedan 1800-talet att tillverka äppelcider. Äppelcider är fortfarande en populär bordsdryck trots att gemene man inte har äppelträdgård att tillgå, utan köper sin cider färdig vilket blir dyrt. Ekens Äppelcider ger den perfekta bordsdrycket till ett superbilligt pris!

Äppelcider ska inte ha alltför hög alkoholhalt utan smakar bäst när den ligger mellan 3-8 procent, oftast blir smaken bäst runt 5 procent vilket är den alkoholhalt Ekens Äppelcider får om inget annat önskas. Ekens produkter är noga kvalitéts säkrade för att hålla den höga standard Ekens kräver, därför håller Ekens Äppelcider en mycket hög kvalité.

 

Mat och äppelcider, vad passar Ekens Äppelcider till?

En halvtorr Ekens Äppelcider passar utmärkt till klassisk svensk husmanskost såsom kåldolmar, köttbullar med lingonsylt eller pyttipanna, listan kan bli lång i det klassiska användnings området. I den nyare skolan är det fisk och skaldjur som en torr cider serveras till, eller i matlagningen där ciderns syror höjer såsen till skyarna. Fruktbål till sommarfesten är utmärkt att göra med Ekens Äppelcider som bas.

 

Tips vid tillverkning och lagring av cider

Ekens Äppelcider kan göras till ett torrt, halvtorrt eller en söt cider och det finns ganska många knep för hur att tillverka cider, man behöver inte använda alla tipsen.

 • Att köpa 2 jäshinkar är en god investering inför om tappning, ett startpaket är lämpligt.
 • Tillsatser som bryggsocker ger högre alkoholhalt eller mer sötma.
 • En sötare cider fås genom kortare jästid innan buteljering.
 • En längre jästid ger en torrare cider.
 • Tappa om cidern för att eliminera så mycket som möjligt av bottensatsen, detta kan göras flera gånger med något dygn emellan var gång.
 • Om möjligt låt cidern stå kallt men ej frysa något dygn innan om tappning.
 • Använd jäsrör även till om tappnings hinken för att slippa kontaminering av luftburna bakterier.
 • Smaktillsatser av olika slag passar ofta bra för att göra sin egen design på cidern, till exempel kan lite humle bli gott.
 • Vinsyra dämpar sötma och ger syrliga toner åt cidern, detta kan tillsättas i flaskor för att erhålla olika typer av cider.

Det finns en stor potential att leka med smaktillsatser beroende på vad som faller en i smaken, prova med tillsats i någon flaska.

Anteckna alltid hur du väljer att göra din cider om du frångår de medföljande instruktionerna.

Ciden är mycket god redan som ung, men som med vin blir cider bättre av att lagras en tid, detta bör ske i ett mörkt och svalt utrymme.

 

Cidersatsen innehåller

 • 2,5 liter koncentrerad druvjuice
 • Äppelarom
 • Ciderjäst
 • Jässtopp
 • Fullständiga instruktioner

 

Bra information

Vi kan rekommendera varmt att ni köper till detta startpaket, om det är första gången ni tillverkar cider.

Paketet innehåller en god basutrustning, som ger er alla förutsättningar för att nå optimalt resultat på eran cider tillverkning.

Plastkärl som inte är avsedda för cider eller vin tillverkning bör inte användas då de kan ge ett sämre resultat, detta eftersom plaster är anpassade till olika ändamål och kan i värsta fall ge en smak av plast åt cidern.

 

3.2
Rating:
64% of 100
Write Your Own Review
Du recenserar:Ekens Äppelcider
Ditt betyg
Ofta Köpt Tillsammans
Totalt pris