Ekens Chianti, Vit Vinsats

Rating:
80 % of 100
Slut i lager Vikt: 7 kg
SKU
V708
Bevaka Produkt
Snabb överblick
Ekens Chianti, Vit Vinsats är ett otroligt gott och prisvärt Chianti vin, som dessutom blir klart på endast några veckor och ger hela 30 flaskor av detta exklusiva italienska vin!
416 kr

Garanterad och trygg e-handel

Om vinet

Det italienska vinområdet Chianti ligger i Toscana mellan städerna Florens och Sienna, mitt i det centrala Chianti distriktet kallat Chianti Classico där viner som produceras har hög status. Till vit Chianti används druvor som Rebbiano och Malvasia men utanför Chianti Classico är gröna druvor förbjudna. Chianti har många variationer i smaken men en gemensam faktor är att alla Chianti vinerna är fulländade i smaken och idag får bara kvalitetsviner bära namnet Chianti.

 

Vad passar Ekens Chianti till?

Chianti har friska smaker av citrus, äppelblom och mandelblom. Vinet är krispigt och fräscht med en fin eftersmak. Chianti är en klassiker som serveras lätt kyld till plockbuffé av antipasti såsom tapenade, prosciutto och blandade ostar. Ett fantastiskt vin till fredag kvällens mys eller till festen med plockmat.

 

Tillverknings tips

Ekens Chianti Vit Vinsats har den kvalitén som gör att vinet kan lagras en längre tid eller drickas som ungt vin, när vinmakaren lagrar ett Chianti vin så är det ihop med 3-5 gram amerikanskt ekspån per flaska. Amerikanskt ekspån ger vinet härliga aromer av en smörig vanilj och kokos smak, desto längre vinet lagras, desto mer tar vinet upp smaken av ekspån. Genom att tillsätta extra bryggsocker och starkvinsjäst kan vinmakaren höja alkoholhalten i vinet, egenskaperna för långtidslagring förbättras då. Om man vill lagra vin en längre tid bör det helst ske i ett mörkt och svalt utrymme.

 

Vinsatsen innehåller

  • 5 liter koncentrerad druvjuice
  • Vinjäst
  • Jässtopp
  • Klarningsmedel
  • Fullständiga instruktioner

Bra information

Vi kan rekommendera varmt att ni köper till detta startpaket, om det är första gången ni tillverkar vin.

Paketet innehåller en bra utrustning, som ger er alla förutsättningar för att nå bästa resultat på eran vin tillverkning.

Plastkärl som inte är avsedda för vin tillverkning kan ge sämre resultat, detta eftersom att plaster är anpassade till olika ändamål, vilket i värsta fall kan ge vinet en smak av plast.

4
Rating:
80% of 100
Write Your Own Review
Du recenserar:Ekens Chianti, Vit Vinsats
Ditt betyg
Ofta Köpt Tillsammans
Totalt pris