Ekens Rioja, Vit Vinsats

Rating:
90 % of 100
I lager Vikt: 7 kg
SKU
V707
Snabb överblick
Ekens Rioja Vit Vinsats ger 30 flaskor av detta ikoniska kvalitéts vin från Spanien, färdigt att dricka efter bara några veckor och priset är oslagbart bra!
439 kr

Garanterad och trygg e-handel

Om vinet

Rioja har en lång historia som går tillbaka till det 13:e århundradet, då den första vingården etablerades i den spanska regionen Rioja i norra Spanien. Härifrån lades grunden för de exklusiva Rioja vinerna vi har idag. 

Ekens Rioja Vit Vinsats är ett kraftfullt vin som är gjort av druvorna Viura, Malvasia och Garnacha Blanca, den håller en mycket hög kvalité. Den klassiska Riojan ska lagras flera år på amerikanskt ekfat för att erhålla rätt bouquet med fatkaraktär.

 

Vad passar till vit Ekens Rioja?

Rioja är ett friskt och fruktigt vin, med eleganta inslag av fatlagring såsom vanilj och kanel.

Vinet passar perfekt till fiskrätter, ost, tapas och skaldjursrätter som paella. Rätter från medelhavets kök lämpar sig ypperligt till vita Rioja viner.

Ekens Rioja Vit Vinsats ger ett välsmakande och perfekt mingelvin till festen.

 

Tillverknings tips

Ekens Rioja Vit Vinsats kan användas direkt efter att vinet har jäst klart, som alla Rioja viner utvecklas en komplexitet när de lagras. Lagring ihop med 3-5 gram amerikanskt ekspån per flaska gör att vinet börjar utveckla fatkaraktär redan efter ett par månader. Att tillsätta extra bryggsocker ihop med starkvinsjäst höjer alkoholhalten i vinet och gör att det klarar en längre lagring.

All lagring av vin bör ske i ett mörkt och svalt utrymme. Som alla Ekens viner är Rioja vit vinsats mycket lätt att lyckas med vare sig man är erfaren eller ny vinmakare. 

 

Vinsatsen innehåller

  • 5 liter koncentrerad druvjuice
  • Vinjäst
  • Jässtopp
  • Klarningsmedel
  • Fullständiga instruktioner

 

Bra Information

Vi kan rekommendera varmt att ni köper till detta startpaket, om det är första gången ni tillverkar vin.

Paketet innehåller en bra utrustning, som ger er alla förutsättningar för att nå bästa resultat på eran vin tillverkning.

Plastkärl som inte är avsedda för vin tillverkning kan ge sämre resultat, detta eftersom plaster anpassas till olika ändamål och kan därför i värsta fall ge vinet en smak av plast.

4.5
Rating:
90% of 100
Write Your Own Review
Du recenserar:Ekens Rioja, Vit Vinsats
Ditt betyg
Ofta Köpt Tillsammans
Totalt pris