Ekens Röd Chianti Vinsats

Rating:
90 % of 100
I lager Vikt: 7 kg
SKU
V736
Snabb överblick

Ekens Rödvin Chianti Vinsats ger hela 30 flaskor av detta ikoniska vin från Italien, vinet är lätt att göra hemma samt blir klart på några veckor och det till ett otroligt bra pris. Ekens Chianti när endast det bästa är gott nog!

439 kr

Garanterad och trygg e-handel

Om vinet

Chianti vinet som är en klassiker även i film världen! Varenda jul ser vi Lady och Lufsen sitta med spagetti, molto fricadelli och en flaska Chianti med den traditionella bastkjolen, eller när Anthony Hopkins i rollen som Hannibal Lecter avnjuter en flaka Chianti till en suspekt middag.

Det vackra blåröda vinet görs av druvan Sangiovese, tillverkningen regleras hårt för att vinet ska behålla sin excellenta status som ett av världens bästa rödviner. Chianti är Italiens Top Notch vin!

Ekens Rödvin Chianti Vinsats kommer från den italienska Chianti regionen, druvorna är noggrant utvalda för att hålla de höga krav Ekens ställer på sina viner.

 

Mat och vin, vad passar Ekens Rödvin Chianti Vinsats till?

Ekens Rödvin Chianti Vinsats med dofter från Italien, blodapelsin, örter och körsbär är tonerna som förknippas med ett bra Chianti vin.

Vinsatsen ger ett härligt Chianti som passar bra till grillade rätter, pizza och pastarätter med stark sås. En god bjudrätt är ungstekt fläskytterfilé med klyftpotatis och ett glas Chianti så är kvällen fulländad!

 

Tips vid vin tillverkning och lagring

Ekens Rödvin Chianti Vinsats kan avnjutas som ungt vin, finns det tid att vänta är det fördelaktigt att lagra vinet. Godats blir vinet om vinmakaren tillsätter 3-5 gram franskt ekspån för att frambringa toner av choklad, kaffe och örter under lagringstiden. Viner bör alltid lagras i ett mörkt och svalt utrymme.

Att höja alkoholhalten gör vinmakaren genom att tillsätta starkvinsjäst och bryggsocker, starkvinsjästen tål högre alkoholhalt och klarar av att jäsa ut sockret. Ett kraftigare vin uppnås genom att vinmakaren minskar mängden vatten med några liter.

 

Vinsatsen innehåller

  • 5 liter koncentrerad druvjuice
  • Vinjäst
  • Jässtopp
  • Klarningsmedel
  • Fullständiga instruktioner

 

Bra information

Vi kan rekommendera varmt att ni köper till detta startpaket, om det är första gången ni tillverkar vin.

Paketet innehåller en mycket bra basutrustning, som ger er alla förutsättningar för att nå optimalt resultat på eran vin tillverkning.

Plastkärl som inte är avsedda för vin tillverkning bör inte användas då de kan ge sämre resultat, detta eftersom plaster är anpassade till olika ändamål och kan i värsta fall ge en smak av plast åt vinet.

 

 

 

 

4.5
Rating:
90% of 100
Write Your Own Review
Du recenserar:Ekens Röd Chianti Vinsats
Ditt betyg
Ofta Köpt Tillsammans
Totalt pris