Ekens Röd Rioja Vinsats

Rating:
86 % of 100
I lager Vikt: 7 kg
SKU
V735
Snabb överblick

Ekens Rödvin Rioja Vinsats ger dig 30 flaskor av ett exklusivt vin från Spaniens finaste vindistrikt, Ekens Rödvin Rioja Vinsats är klar på några veckor och håller en synnerligen hög kvalité. Ett mycket prisvärt vin!

520 kr

Garanterad och trygg e-handel

Om vinet

I spanska vindistriktet Rioja har det odlats vindruvor sedan 1100-talet och där har kvalitéts viner producerats i flera sekler, vinodlarna i Rioja har lagt stor vikt på att lagra vinerna som sedemera erövrat världen.

Den tilltalande mörkröda färgen kommer från Tempranillo druvan som dominerar i röda Rioja viner, medan druvsorterna Carignan och Graciano förekommer men i liten mängd.

 

Mat och vin, vad passar Ekens Rödvin Rioja Vinsats till?

Med inslag av körsbär, plommon och björnbär är Rioja vinet överlägset till köttgrytor och andra mustiga hösträtter, det går utmärkt att dricka vinet till en god grönsallad med rostad färsk basilka, färska tomater och balsamvinäger.

En underbart god rätt att laga är rödvins kokt entrecote och sedan matcha med samma vin till middagen, här öppnar Ekens Rödvin Rioja Vinsats möjligheter till gastronomiska äventyr!

 

Tips vid vin tillverkning och lagring

Ekens Rödvin Rioja Vinsats är gjort av noga utvalda druvor från det spanska Rioja distriktet, vinsatsen håller en mycket hög kvalité och lämpar sig synnerligen väl till lagring. Klassisk fatkaraktär som passar Rioja fås genom att tillsätta 3-5 gram amerikanskt ekspån i var butelj, vinet får vaniljtoner matchar perfekt till vinets egna aromer medan franskt ekspån ger Rioja vinet en stramare karaktär. All lagring bör ske i ett mörkt och svalt utrymme.

Om vinmakaren vill höja akoholhalten i vinsatsen ska starkvinsjäst ihop med extra bryggsocker tillföras, starkvinsjästen klarar att jäsa ut sockret vid högre alkoholhalter. Ett kraftigare vin uppnås genom att minska på mängden vatten med några liter.

 

Vinsatsen innehåller

  • 5 liter koncentrerad druvjuice
  • Vinjäst
  • Jässtopp
  • Klarningsmedel
  • Fullständiga instruktioner

 

Bra information

Vi kan rekommendera varmt att ni köper till detta startpaket, om det är första gången ni tillverkar vin.

Paketet innehåller en god basutrustning, som ger er alla förutsättningar för att nå optimalt resultat på eran vin tillverkning.

Plastkärl som inte är avsedda för vin tillverkning bör inte användas då de kan ge sämre resultat, detta eftersom plaster är anpassade till olika ändamål och kan i värsta fall ge en smak av plast åt vinet.

4.3
Rating:
86% of 100
Write Your Own Review
Du recenserar:Ekens Röd Rioja Vinsats
Ditt betyg
Ofta Köpt Tillsammans
Totalt pris