Ekens Lantvin, Rosé Vinsats

Rating:
84 % of 100
Slut i lager Vikt: 7 kg
SKU
V730
Snabb överblick

Ekens Lantvin Rose Vinsats ger hela 30 flaskor som på bara några veckor är klart, vinet är krispigt och fräscht med sin underbara rosa färg är detta ett romantiskt vin och perfekt att bjuda sin partner på. Billigt och bra vin!

311 kr

Garanterad och trygg e-handel

Om vinet

Rosévin är faktiskt gjort på röda vindruvor och inte en blandning mellan rött och vitt vin som är en vanlig missuppfattning, tillverkninen av ett rosévin sker genom att druvorna krossas och saften är endast i kontakt med skalen ett kort tag. För att ett rosévin ska behålla sin unga karaktär lagras det aldrig på ekfat utan här används ståltankar.

Rosévin tros ha sitt ursprung från antikens Grekland där de röda druvorna var ljusa i skalen och gav ett väldigt ljust rosa vin.

 

Mat och vin, vad passar Ekens Lantvin Rose Vinsats till?

Ekens Lantvin Rose Vinsats är ett torrt vin som har finstämda aromatiska dofter av persika, smörkola och sommar bär vilka överförs till smaken, ett lätt och krispigt vin som ofta anväds till speciella tillfällen såsom bröllop eller andra romantiska event.

Rosévin kan med fördel drickas till måltider såsom sallader, kyckling, hamburgare eller grillad fisk. Rosévin ska serveras avkylt (7-10 grader) och passar perfekt en varm sommarkväll när gästerna på grillfesten uppskattar ett friskt och törstsläckande vin.

Det är aldrig fel att öppna en flaska rosévin bara för att det är gott!

 

Tips vid vin tillverkning och lagring

Ekens Lantvin Rose Vinsats ska drickas ungt och relativt färskt för det är inget vin som vinner på långtidslagring, några veckor är lagom för att vinet ska sätta sig.

Att höja alkoholhalten på ett rosévin görs lätt genom att tillsätta starkvinsjäst samt extra bryggsocker till vinsatsen, starkvinsjästen klarar att jäsa ut sockret i vinet vid högre halt av alkohol än vad vanlig vinjäst klarar av. Vill vinmakaren göra vinet fylligare kan denne minska mängden vatten med några liter.

 

Vinsatsen innehåller

  • 5 liter koncentrerad druvjuice
  • Vinjäst
  • Jässtopp
  • Klarningsmedel
  • Fullständiga instruktioner

 

Bra information

Vi kan varmt rekommendera att ni köper till detta startpaket, om det är första gången ni tillverkar vin.

Paketet innehåller en god basutrustning, som ger er alla förutsättningar för att nå optimalt resultat på eran vin tillverkning.

Plastkärl som inte är avsedda för vin tillverkningbör inte användas då de kan ge sämre resultat, detta eftersom plaster är anpassade till olika ändamål och kan i värsta fall ge en smak av plast åt vinet.

 

4.2
Rating:
84% of 100
Write Your Own Review
Du recenserar:Ekens Lantvin, Rosé Vinsats
Ditt betyg
Ofta Köpt Tillsammans
Totalt pris