Mangrove Jack's Äppelcider

Rating:
80 % of 100
I lager Vikt: 4 kg
SKU
V905
Snabb överblick

Mangrove Jack's Äppelcider ger hela 30 flaskor av en läckert aromatisk och elegant cider som är gjord av äkta frukter, cidern blir snabbt klar med en alkoholhalt runt 5,2 procent. En genuin och prisvärd cider som slår det mesta!

323 kr
 

Garanterad och trygg e-handel

Om äppelcider

Historiskt sett har äpplet alltid varit högt uppskattat och omspunnet med både myter, sagor, religion och verkliga händelser. Bland de svenska riksregalierna finns riksäpplet som tillverkats för kungar under stormakts tiden från 1600-talet till 1700-talet, detta värdefulla äpple i guld med dyrbara pärlor berättar för oss hur högt äpplet var värderat i dåtida Sverige. Det finns en tradition i svenska kungahus från 1300-talet att dricka äppelcider, vilket vi alla kan njuta av numera.

Edens lustgård är idag ett äppel presseri där många händer plockar frukterna, dessa förvandlas till syndfullt god äppelcider som ingen kan motstå.

 

Mat och cider, vad passar Mangrove Jack's Äppelcider till?

Många riktigt goda recept för matlagning med cider finns, såsom musslor kokta i cider eller cider marinerad fläskkarré vilka både är billiga och bjudvänliga maträtter. Fester där det serveras drinkar som Margarita gjorda på Mangrove Jack's Äppelcider kommer tillfredställa den mest kritiske dryckes experten samtidigt som plånboken blir glad.

Cidern passar både i och till maten, eller till den eleganta efterrätten cidersorbet där den serveras med en söt cider till. Fantastiskt att denna cider går att göra både torr, halvtorr eller söt!

 

Tips vid cider tillverkning och lagring

Läs igenom instruktionerna som finns nedanför, dessa ger er den absolut bästa informationen om hur cidern ska tillverkas samt hur ni reglerar torrheten i cidern. Den färdiga cidern mår bäst av att få lagras ett tag så smaken hinner mogna, detta bör ske i ett mörkt och svalt utrymme.

Experiment lusten kan tillfredställas genom att designa sin egen smak kombination, till exempel kan smak tillsatser vara spännande att prova, testa dina favorit smaker i några flaskor till att börja med.

Att införskaffa ett riktigt bra rengöringsmedel säkerställer att inga jäskärl eller flaskor lämnar oönskade smaker till din cider, eller att cidern blir kontaminerad vilket äventyrar kvalitén. Vid buteljering är dessa patentkorkar perfekta, samt att dom kan återanvändas i många år.

 

Cidersatsen innehåller

  • Koncentrat av pressade frukter
  • Ciderjäst
  • Sötningsmedel
  • Fullständiga instruktioner på svenska online, tryck här

Tillsätt endast 1 kg socker eller för bästa resultat använd bryggsocker.

 

Bra information

Vi kan rekommendera varmt att ni köper till detta startpaket, om det är första gången ni tillverkar cider.

Paketet innehåller en god basutrustning, som ger er alla förutsättningar för att nå optimalt resultat på eran cider tillverkning.

Plastkärl som inte är avsedda för cider eller vin tillverkning bör inte användas då de kan ge sämre resultat, detta eftersom plaster är anpassade till olika ändamål och kan i värsta fall ge en smak av plast åt cidern.

4
Rating:
80% of 100
Write Your Own Review
Du recenserar:Mangrove Jack's Äppelcider
Ditt betyg
Ofta Köpt Tillsammans
Totalt pris