Mangrove Jack's alla cidersorter har tillverkats med endast de färskaste frukterna av bästa kvalitet som pressats och koncentrerats för att sedan hällas ner i den speciella påsen. Det gör att vi kan garantera att frukternas naturliga smak finns kvar vilket ger din cider en fräsh, krispig och extraordinärt god smak. Finns i flera olika smaker och just denna är en klassiker med enbart äpple.
Kräver 1 kg tillsatt socker för att få en alkoholstyrka på ca 5,2% och blir slutligen 23 liter färdig cider.
OBS, engelska instruktioner! Se fil nedanför för nedladdning av en svensk översättning.
Jag sätter i 1,2kilo socker och kastar bort sötningsmedlet och 1st carbontabblet för att när det gått 3-4v på lagring så har kolsyran blivit bra. Mycket bra cider som inte är söt.
Mycket bra cider jag sätter i 1,1kilo socker och essensen. Kasta sötningsmedlet om ni vill ha god torr cider.
Detta är en cider med en viss syrlighet i smaken, inte helt "Dry and crisp" som jag föredrar.
Vad menar jag med variabel?
Jo att det följer med en påse aspartam som man kan tillsätta vid avslutad jäsning för att reglera sötheten. Kasta aspartampåsen i soporna medför torr cider. Halva påsen rekommenderas för en halvtorr cider och hela påsen för en sötare cider.
Det medföljer även en påse med estrar för smaken. Okänt vad skillnaden blir om man inte använder den.
Cidern är helt okej, enda nackdelen är att man behöver tillsätta 1kilo socker. Förslagsvis bryggsocker.