Mangrove Jack's Craft Rosé Cider

Slut i lager Vikt: 2 kg
SKU
Ö767
Snabb överblick

Mangrove Jack's Rosé Cider ger hela 30 flaskor av en underbart god cider som snabbt blir färdig och håller en alkoholhalt på 5,2 procent, med en djupt rosa färg och en smak från äkta frukt och bär utgör denna cider ett givet val till fester som vardags. Bästa rosé cidern till bästa priset!

323 kr

Garanterad och trygg e-handel

Om rosé cider

Mangrove Jack's Rosé Cider är tillverkad av äkta frukt och bär vilket återspeglar en härligt genuin smak av naturliga råvaror, där en fin cidersmak kommer fram och håller toner av äpple, jordgubb samt en hint av hibiskus blomman. Cidern koncentreras och genomgår en mild process som bevarar de naturliga aromerna, den har en tilltalande djupt rosa färg som färdig. Cidern håller en alkoholhalt runt 5,2 procent.

 

Mat och cider, vad passar Mangrove Jack's Rosé Cider till?

Rosé cider passar utmärkt som singeldryck eller till fester där man önskar bjuda på en passande dryck med lägre alkoholhalt än i viner, vid matbordet är denna läckra dryck ett bra val till rätter såsom fisk och skaldjurs soppa men även passande till svensk husmanskost med sötma i tillbehören som till exempel köttbullar med lingonsylt.

 

Tips vid cider tillverkning och lagring

För bästa resultat läs igenom denna online guide som pgw har skapat om cider tillverkning, där får ni förutom god vägledning även tips på hur ni skapar en torr, halvtorr eller söt cider. Byt gärna ut socker mot bryggsocker vilken innehåller samma socker art som cider har naturligt.

Alla drycker som jäses mår bra av att få en tids vila så de kan utveckla en mera mogen och djup smak vilket sker efter några månader, det är inte att rekommendera med längre än sex månaders lagring eftersom cider har en lägre alkoholhalt än vin och snabbare bryts ned. Vill man ändå lagra cidern en längre tid kan mängden vatten vid starten minskas något och när cidern är färdig för lagring så fylls alkohol på. Lättaste sättet att snabbt kunna kontrollera att cidern utvecklats som den ska är att använda återförslutbara patentkorkar, en mycket smidig lösning.

 

Cidersatsen innehåller

  • Koncentrat av frukt och bär
  • Ciderjäst
  • Sötningsmedel
  • Fullständiga instruktioner på svenska online här

Endast 1 kg socker behöver sättas till, använd gärna bryggsocker för bästa resultat.

 

Bra information

Vi kan rekommendera varmt att ni köper till detta startpaket, om det är första gången ni tillverkar cider.

Paketet innehåller en god basutrustning, som ger er alla förutsättningar för att nå optimalt resultat på eran cider tillverkning.

Plastkärl som inte är avsedda för cider eller vin tillverkning bör inte användas då de kan ge sämre resultat, detta eftersom plaster är anpassade till olika ändamål och kan i värsta fall ge en smak av plast åt cidern.

 

 

0
Rating:
0% of 100
Write Your Own Review
Du recenserar:Mangrove Jack's Craft Rosé Cider
Ditt betyg
Ofta Köpt Tillsammans
Totalt pris