Mangrove Jack's Fläder & Lime

I lager Vikt: 4 kg
SKU
V912
Snabb överblick

Mangrove Jack's Fläder och Lime Cider ger 30 flaskor av en underbart god cider som ger mersmak, cidern går snabbt och lätt att tillverka. Den färdiga cidern är ljust guldfärgad, porlande med en alkoholhalt runt 5,2 procent, bästa cidern till bästa priset!

323 kr
 

Garanterad och trygg e-handel

Om fläder och lime cider

En härlig kombination av smaker som aldrig går ur tiden, tillverkad av äkta frukter och bär som pressats, koncentrerats och genomgått en mild process för att bibehålla de naturliga aromerna. Cidern har en bas av söta mogna äpplen med friska citrus toppar och dofter från sommarens ljuvliga fläderblommor. Den färdiga cidern är ljust guldfärgad och håller en alkoholhalt runt 5,2 procent.

 

Mat och cider, vad passar Mangrove Jack's Fläder och Lime Cider till?

Smakerna i cidern framhäver det goda i rätter som finns i det asiatiska köket, smaker som boostar varandra har alltid något gemensamt såsom denna lime kyckling, vilken ger en perfekt kombination ihop med ciderns lime toner. Söker ni efter en lättsam och förförisk kombination är det denna snabba lime paj ihop med en söt fläder och lime cider, enkelt och imponerande gott!

 

Tips vid cider tillverkning och lagring

Det finns en mycket användbar instruktion på svenska som pgw har gjort, ni hittar den här online. Guiden ger all vägledning i cider makeri samt tips på hut ni får er cider torr, halvtorr eller söt. Att byta ut socker mot bryggsocker är fördelaktigt för slutresultatet eftersom bryggsocker är av samma socker art som som frukt och bär har naturligt.

När cidern är helt färdig och den har fått lagom kolsyra så är lagring det bästa sättet att höja smaken så att den får djupare aromatiska toner. Lagringen ska alltid ske i ett mörkt och svalt utrymme.

Att använda ett bra rengöringsmedel till flaskor och jäskärl ger en högre säkerhet i cider tillverkningen, plaster kan ta till sig smaker av medel såsom diskmedel för att senare släppa ifrån sig den smaken.

 

Cidersatsen innehåller

  • Koncentrat av frukter och bär
  • Ciderjäst
  • Sötningsmedel
  • Fullständiga instruktioner på svenska här

Endast ett kilo socker behöver sättas till, använd gärna bryggsocker för bästa resultat.

 

Bra information

Vi kan rekommendera varmt att ni köper till detta startpaket om det är första gången ni tillverkar cider.

Paketet innehåller en god basutrustning, som ger er alla förutsättningar för att nå optimalt resultat på eran cider tillverkning.

Plastkärl som inte är avsedda för cider eller vin tillverkning bör inte användas då de kan ge sämre resultat, detta eftersom plaster är anpassade till olika ändamål och kan i värsta fall ge en smak av plast åt cidern.

0
Rating:
0% of 100
Write Your Own Review
Du recenserar:Mangrove Jack's Fläder & Lime
Ditt betyg
Ofta Köpt Tillsammans
Totalt pris