Mangrove Jack's Jordgubb & Päron

Rating:
100 % of 100
I lager Vikt: 4 kg
SKU
V910
Snabb överblick

Mangrove Jack's Jordgubb och Päron Cider med härligt söta fruktsmaker ger denna sats hela 30 flaskor cider av ypperlig kvalité, cidern har en lagom alkoholhalt samt är lätt tillverkad och blir snabbt klar. Ett bra köp till ett bra pris!

323 kr
 

Garanterad och trygg e-handel

Om jordgubb och päron cider

Traditionen att dricka cider har fått en ny dimension, att smaken från solmogna jordgubbar har lagts till gör denna härliga dryck ännu smakligare. Cidern tillverkas av ett koncentrat gjort på äkta bär och frukter som pressats och genomgått en mild process för att behålla sin naturliga smak.

En lätt tillverkad cider av högsta kvalité, där endast 1 kg socker behöver tillsättas och vi rekommenderar att använda bryggsocker för bästa resultat eftersom den består av ciderns naturliga socker art. Cidern håller en alkoholhalt som ligger runt 4,7 procent vilket gör att drycken passar utmärkt till sociala event där hög alkoholhalt inte är önskvärt.

Instruktionerna är på engelska, därför har pgw skapat en komplett och utförlig instruktion på svenska som ni hittar här.

 

Mat och cider, vad passar Mangrove Jack's Jordgubb och päron Cider till?

En riktig året runt cider som jagar bort höstrusket med sin somriga färg, vintern försvinner när smaken av solmogna jordgubbar och saftiga päron breder ut sig i gommen, på våren ger den ett förskott av sommarens ljuva dagar för att sedan bringa full njutning och glädje under sommarens fester.

Rosa cider är ett måste på event som möhippa och bröllop. Eller till att bara sitta ute på balkongen medan storstadslivet pulserar en ljummen sommar kväll, smuttande på ett glas kall cider. Att lägga några frysta jordgubbar i cider glaset gör att den håller sig kall länge under heta dagar. Efterrätter som Romtopf eller marinerade päron lyfts till oanade gourme höjder av Mangove Jack's Jordgubb och Päron Cider.

 

Tips vid cider tillverkning och lagring

I online instruktionerna finns en mycket bra beskrivning om hur cider bör tillverkas, bland annat med tips på hur ni reglerar torrheten i cidern.

Genom att köpa ett bra rengöringsmedel säkerställer ni att ingen bismak fastnar i plastkärlet för att sedan lämna smak åt cidern, detta kan hända om till exempel diskmedel används. Rengöringsmedlet är perfekt om ni vill återanvända flaskor, för att inte riskera kvalitéts fel på cidern.

På en knapp vecka blir cidern färdig att fylla upp på flaskor och korka igen, men som alla jästa drycker behöver den vila lite så smakerna sätter sig och dom goda aromerna lyfts upp. Glöm inte att förvara den färdiga cidern i ett svalt och mörkt utrymme.

 

Cidersatsen innehåller

  • Koncentrat av pressade frukter och bär
  • Ciderjäst
  • Sötningsmedel
  • Fullständiga instruktioner, för svenska se här

 

Bra information

Vi kan rekommendera varmt att ni köper till detta startpaket, om det är första gången ni tillverkar cider.

Paketet innehåller en god basutrustning, som ger er alla förutsättningar för att nå optimalt resultat på eran cider tillverkning.

Plastkärl som inte är avsedda för cider eller vin tillverkning bör inte användas då de kan ge sämre resultat, detta eftersom plaster är anpassade till olika ändamål och kan i värsta fall ge en smak av plast åt cidern.

5
Rating:
100% of 100
Write Your Own Review
Du recenserar:Mangrove Jack's Jordgubb & Päron
Ditt betyg
Ofta Köpt Tillsammans
Totalt pris