Mangrove Jack's Mixade Bär

Slut i lager Vikt: 4 kg
SKU
V915
Bevaka Produkt
Snabb överblick

Mangrove Jack's Mixade Bär Cider ger fantastiska 30 flaskor av denna ljuvliga cider med försmak av sommarens fröjder i form av söta äpplen, syrliga hallon och svarta vinbär. Cidern är lätt tillverkad och håller en alkoholhalt runt 5,6 procent, en mycket prisvärd cidersats!

323 kr

Garanterad och trygg e-handel

Om mixade bär cider

En vackert mörkrosa cider som ger en alkoholhalt runt 5,6 procent, med aromer av mustiga äpplen och friska toppar från hallon samt svarta vinbär lockar denna cider fram aptiten. Cidern är perfekt balanserad för att bjudas som aperitif med sina 5,6 procent i alkoholhalt, en fröjd att dricka efter en tung dag. 

Cidern är framställd av färskaste frukter och bär som pressats, koncentrerats och genomgått en mild processför att behålla sina naturliga aromer. En verklig kvalitéts produkt!

 

Mat och cider, vad passar Mangrove Jack's Mixade Bär Cider till?

Cidern passar när det ska vara lite extra lyxigt på festen, fylliga aromer från äpplen ihop med sommarens bär ger cidern en given plats på bordet bredvid bärpajen. Maträtter med söta och syrliga smaker hittas i det asiatiska köket, en klassisk anka i sötsur dressing blir en förträfflig kavaljer till cidern.

 

Tips vid cider tillverkning och lagring

Instruktionen som följer med cider satsen är på engelska, därför har pgw gjort en komplett guide över cider tillverkning på svenska online här, den ger bland annat information om hur ni får torr, halvtorr eller söt cider. Det går bra att byta ut socker mot bryggsocker, detta ger ett bättre resultat eftersom den innehåller sammma socker art som cidern.

Lagring av färdig cider ger en fylligare och djupare smak, generellt kan sägas att alla jästa drycker mår bäst av att få mogna till sig lite i ett mörkt och svalt utrymme innan de serveras. Genom att använda olika smak essenser kan ciderns smak designas utifrån dina önskemål, klokt är att börja med några enstaka flaskor för att hitta din egen kombination.

För att säkerställa kvalitén på cidern under produktionen är det lämpligt att alltid rengöra utrustningen med ett bra medel som även steriliserar utan att lämna dofter kvar. När cidern väl ska buteljeras kan dessa patentkorkar vara praktiska för att kunna kontrollera kolsyra processen går bra.

 

Cidersatsen innehåller

  • Koncentrat av pressade frukter och bär
  • Ciderjäst
  • Sötningsmedel
  • Fullständiga instruktioner på svenska online här

Endast 1 kg socker behöver tillsättas, använd gärna bryggsocker för ett bättre resultat.

 

Bra information

Vi kan rekommendera varmt att ni köper till detta startpaket, om det är första gången ni tillverkar cider.

Paketet innehåller en god basutrustning, som ger er alla förutsättningar för att nå optimalt resultat på eran cider tillverkning.

Plastkärl som inte är avsedda för cider eller vin tillverkning bör inte användas då de kan ge sämre resultat, detta eftersom plaster är anpassade till olika ändamål och kan i värsta fall ge en smak av plast åt cidern.

 

0
Rating:
0% of 100
Write Your Own Review
Du recenserar:Mangrove Jack's Mixade Bär
Ditt betyg
Ofta Köpt Tillsammans
Totalt pris