Mangrove Jack's Päroncider

Rating:
90 % of 100
Slut i lager Vikt: 4 kg
SKU
V911
Snabb överblick

Mangrove Jack's Päroncider ger hela 30 flaskor av en smakmässigt generös cider som bjuder på många trevliga kvällar, alkoholhalten håller runt 4,7 procent och cidern går snabbt och lätt att tillverka. Bästa päroncidern till bästa priset!

323 kr

Garanterad och trygg e-handel

Om päroncider

En ljuvlig dryck som skänker behagliga stunder att minnas, smaken av saftiga solmogna päron är lätt att bli förälskad i, cidern är en riktig "ice breaker" som får människor att slappna av och njuta av varandras sällskap.

Cidern håller en alkoholhalt runt 4,7 procent när den är färdig, den är gjord av äkta frukter som pressats, koncentrerats och blivit milt processade för att behålla den naturliga fruktsmaken.

 

Mat och cider, vad passar Mangrove Jack's Päroncider till?

Den torra cidern har en given plats såsom bas i bål eller kan den serveras som aperitif och då gärna ihop med en munsbit som tillfredställer suget efter salt och sött, medan den söta ger efterrätter såsom saffranspäron ett lyft till nya oanade smak sensationer.

En perfekt dryck att tillverka inför student festen eller till midsommar, drycken är mångsidig och passar lika bra att festa loss på som att servera till finare middagar. Till exempel ger den halvtorra cidern en exklusiv kombination när den bjuds till denna lyxiga men lättgjorda kycklingsallad.

 

Tips vid cider tillverkning och lagring

Det finns mycket bra instruktioner på svenska online här, där förklaras bland annat hur ni får en torr, halvtorr eller söt cider. Att byta ut socker mot bryggsocker ger en bättre kvalité på cidern, detta eftersom bryggsocker är av samma socker art som återfinns i frukter och bär. 

Cidern behöver bygga upp kolsyra under några dagar, då underlättar det att använda patentkorkar som lätt kan återförslutas om ni vill kontrollera att processen går bra. Lagring gör att den färdiga cidern får en mognare smak med mera aromatiska toner av päron, lagring bör alltid ske i ett mörkt och svalt utrymme.

Vackra etiketter höjer upplevelsen när ni serverar er egna producerade cider, men ännu viktigare är att använda ett säkert rengöringsmedel som inte äventyrar ciderns kvalité.

 

Cidersatsen innehåller

  • Koncentrat av pressade frukter
  • Ciderjäst
  • Sötningsmedel
  • Fullständiga instruktioner på svenska online, finns här

Tillsätt endast 1 kg socker, använd gärna bryggsocker för bästa resultat!

 

Bra information

Vi kan rekommendera varmt att ni köper till detta startpaket, om det är första gången ni tillverkar cider.

Paketet innehåller en god basutrustning, som ger er alla förutsättningar för att nå optimalt resultat på eran cider tillverkning.

Plastkärl som inte är avsedda för cider eller vin tillverkning bör inte användas då de kan ge sämre resultat, detta eftersom plaster är anpassade till olika ändamål och kan i värsta fall ge en smak av plast åt cidern.

4.5
Rating:
90% of 100
Write Your Own Review
Du recenserar:Mangrove Jack's Päroncider
Ditt betyg
Ofta Köpt Tillsammans
Totalt pris