Ekens Lantvin, Röd Vinsats

Rating:
82 % of 100
Slut i lager Vikt: 7 kg
SKU
V731
Bevaka Produkt
Snabb överblick

Ekens Lantvin Rödvin Vinsats ger hela 30 flaskor av ett gott och rustikt lantvin, som blir färdigt på några veckor. Ett riktigt klipp för den som snabbt vill ha en större mängd rödvin, dessutom är vinet lättdrucket och superbilligt!

311 kr

Garanterad och trygg e-handel

Om vinet

Det var på 80-talet som spanskt lantvin intoducerades i Sverige och snabbt blev ett väldigt populärt vin, numera produceras det lantvin i många länder. I Frankrike finns hela 140 områden som får använda benämningen lantvin på sina viner, det är reglerat vad som får ingå i vinet samt vad producenterna får göra. Även andra länder har lantvin som klassificering och en röd tråd är att vinet har en enkel och god smak.

Lantvin görs inte av någon specifik druva utan är ofta en blandning, ett lantvin kännetäcknas på att det är ett okomplicerat vin som ska drickas ungt.

 

Mat och vin, vad passar Ekens Lantvin Rödvin till?

Ekens Lantvin Rödvin Vinsats är ett rustikt vin med typiska aromer från ett rött vin och den enkelhet man förväntar sig av ett bra lantvin.

Vinet är lätt att matcha till maträtter och passar till hamburgare, pizza eller kyckling, en höjdare är att kombinera Ekens Lantvin Rödvin med rejäl husmanskost såsom kalops.

 

Tips vid vintillverkning och lagring

Ekens Lantvin Rödvin Vinsats är inte designad för längre tids lagring men mognar i smaken av några månaders vila, som alla lantviner ska det drickas upp medan det är ett ungt vin. Det går att tillsätta amerikanskt ekspån för att få mera fatkaraktär på vinet, men här skulle vi hellre rekommendera att köpa ett vin som är anpassat för lagring såsom Ekens Bourgogne Vinsats.

En kraftigare smak får vinet om vinmakaren minskar mängden vatten med några liter, en högre alkoholhalt genom att vinmakaren blandar i starkvinsjäst och extra bryggsocker.

 

Vinsatsen innehåller

  • 5 liter koncentrerad druvjuice
  • Vinjäst
  • Jässtopp
  • Klarningsmedel
  • Fullständiga intstruktioner

 

Bra information

Vi kan varmt rekommendera att ni köper till detta startpaket, om det är första gången ni tillverka vin.

Paketet innehåller en god basutrustning, som ger er alla förutsättningar för att nå optimalt resultat på eran vin tillverkning.

Plastkärl som inte är avsedda för vin tillverkning bör inte användas då de kan ge sämre resultat, detta eftersom plaster är anpassade till olika ändamål och kan i värsta fall ge en smak av plast åt vinet.

 

 

4.1
Rating:
82% of 100
Write Your Own Review
Du recenserar:Ekens Lantvin, Röd Vinsats
Ditt betyg
Ofta Köpt Tillsammans
Totalt pris