Kundrecensioner
gott
Förvånad över hur bra det smakade. För att vara ett vin som går fort att få färdigt så e det kanon. Redan efter en vecka så var de bra smak.Publicerad
gott
Förvånad över hur bra det smakade. För att vara ett vin som går fort att få färdigt så e det kanon. Redan efter en vecka så var de bra smak.Publicerad
gott
Förvånad över hur bra det smakade. För att vara ett vin som går fort att få färdigt så e det kanon. Redan efter en vecka så var de bra smak.Publicerad
Hästskit
Vinsatsen jäste i två veckor innan jag avbröt jäsningen, trots att det står 3-5 dagar på förpackningen.
Och nu vägrar det klarna. Så mitt betyg är: jävla hästskit!
Jag håller mig till Rulles i fortsättningen.Publicerad
Verkar bra så här långt
Egentligen är det ju alldeles för tidigt att skriva ett omdöme om en vinsats efter bara drygt två veckor. Men OK...
Leveransen var både snabb och billig.
Vinet började jäsa per omgående, och jäste för fullt i en vecka, därefter började "efterjäsningen".
Eftersom jag inte litade på att min jäshink var helt tät (det slutade bubbla efter första veckan) så tappade jag upp en liter i en 1,5-liters PET-flaska med åtskruvad kork. Jag skruvar upp korken varje dag, och konstaterar att det fortfarande pyser -- det vill säga det jäser fortfarande efter snart tre veckor.
Men redan nu kan jag konstatera att smaken förefaller att bli utsökt. Den klart bästa vinsats jag satt under de 40 år jag hållit på med detta; den har utan tvekan givit mersmak, så jag kommer definitivt att handla mer från detta excellenta sortiment.Publicerad
6
Dammar lite väl mycket föratt vad 1 kol som dammar väldigt litePublicerad
Gott och enkelt att göra!
Började med att tillsätta 4 kg strösocker och följde sedan instruktionerna. Det började genast bubbla mycket smått och OG låg på +90.
Efter 2 dagar hade värdet inte förändrats och bubblandet var fortfarande fattigt. Öppnade hinken och märkte då att jästen hade lagt sig på ytan av det skum som hade bildats. Rörde om försiktigt så att skummet blandades ut, och då jävlar kom bubblandet igång!
Efter ytterligare 7 dagar nöjde jag mig med värdet och tillsatte jäststopp. FG blev då -5, ca 12,5%.
Lät hinken stå över dagen medan jag ofta skakade om den för att få bort all kolsyra. På kvällen tillsatte jag första klarningsmedlet, skakade om rejält och lät det stå över natten.
Sedan tillsatte jag andra klarningsmedlet och ställde hinken utomhus. Temperaturen var då mellan 10-15 grader ute och hade en perfekt skuggad plats på terrassen. Täckte för hinken med en filt och lät den stå ute i 2 dagar.
Klarningen blev super! Tappade om en del till en annan hink och lite tappade jag på flaskor.
Smaken var som vilket annat vin från systemet som helst i prisklassen 60 - 90kr. Inget spektakulärt men heller inget förfärligt. Ganska syrlig ton (som dämpas under lagring?) men annars väldigt lättdrucket.
Kan rekommendera starkt!Publicerad







