Kundrecensioner
6
Dammar lite väl mycket föratt vad 1 kol som dammar väldigt litePublicerad
Gott och enkelt att göra!
Började med att tillsätta 4 kg strösocker och följde sedan instruktionerna. Det började genast bubbla mycket smått och OG låg på +90.
Efter 2 dagar hade värdet inte förändrats och bubblandet var fortfarande fattigt. Öppnade hinken och märkte då att jästen hade lagt sig på ytan av det skum som hade bildats. Rörde om försiktigt så att skummet blandades ut, och då jävlar kom bubblandet igång!
Efter ytterligare 7 dagar nöjde jag mig med värdet och tillsatte jäststopp. FG blev då -5, ca 12,5%.
Lät hinken stå över dagen medan jag ofta skakade om den för att få bort all kolsyra. På kvällen tillsatte jag första klarningsmedlet, skakade om rejält och lät det stå över natten.
Sedan tillsatte jag andra klarningsmedlet och ställde hinken utomhus. Temperaturen var då mellan 10-15 grader ute och hade en perfekt skuggad plats på terrassen. Täckte för hinken med en filt och lät den stå ute i 2 dagar.
Klarningen blev super! Tappade om en del till en annan hink och lite tappade jag på flaskor.
Smaken var som vilket annat vin från systemet som helst i prisklassen 60 - 90kr. Inget spektakulärt men heller inget förfärligt. Ganska syrlig ton (som dämpas under lagring?) men annars väldigt lättdrucket.
Kan rekommendera starkt!Publicerad
Lysande!
Provsmakade efter 2 dagar efter tappning, och det smakar bra redan nu.
Mycket prisvärt, och enkelt att tillverka.Publicerad
Bra
Nästan allt fungerade bra i kittet, fick även med en korkapparat med hävarmar och en extra superrent på köpet vilket är ett plus! Det som var ett minus var häverten som inte fungerade alls, slangen var ihoptryckt och fick aldrig något bra flöde, fick använda mig av en saniterad kanna och tratt för att fylla flaskorna.Publicerad








