Kundrecensioner
Onödigt köp
Produkten är billig i sig och har instruktioner som är relativt tydliga. Tyvärr så det det för mycket tid att filtrera vinet med denna att produkter utsätts med för mycket kontamineringstid. Speciellt gäller det att man måste filtrera över så lång tid att syre riskerar att försämra vinet vilket vi absolut inte vill ha för en bra produkt.
Kort sagt kan man säga att man får vad man betalar för.Publicerad
Ett mycket gott och smakrikt vin
Tillsatte 16 liter vatten och startade upp bryggningen efter att jag rört ner jästen med ca 1/2 dl vatten. Fick jäsa klart i 21 dagar.
Tappade om på ny hink, tillsatte klarning, vinsvavla och 50gr mediumrostade franska ekspån. Fick stå i 14 dagar, avsmakning. Perfekt!
Tappade på butelj som sedan fick stå i 12 grader i "vinkällaren". Fantastiskt gott resultat efter en månad, de andra flaskorna ska få lagras längre. Mörkrött, tanninrikt, och mycket gott till ostbrickan, hamburgaren eller grillat kött. Kommer nästa gång tillsätta mörkrostat ekspån samt extra tanniner, även om denna sats blev minst sagt lyckad med mediumrostade ekspån.Publicerad
Inte färdigt ännu!
Fölljt institutionen, och vinet började jäsa efter 6 timmar & det bubblar på i jäsröret.
Återkommer med mer när det är klart..Publicerad
Tveksam först
Jag var tveksam till en Milk Stout-kit, men detta överträffade mina förväntningar. Inte för söt, med en fin balans av smaker. Kommer att göras igen.Publicerad
Bag in box
Första gången jag fyller i bag in box, försökte klura ut hur man fick i vinet i påsen men det var bara att skruva bort tappkranen.
Första påsen fyllde jag direkt ur tappkranen i jäskärlet så jag fyllde påsen full blev för mycket för att få plats i kartongen
Tappade upp i flaskor och sen från flaska - fyra flaskor = 3 liter.
Gud så smidigt när man lärt sig och att slippa alla dessa glas flaskor ????Publicerad
Det är mer Turbo i brödjäst!
Kl.16 hällde jag i jästen och först vid midnatt kunde jag observera bubblor med ett intervall på 8 minuter. 3 timmar senare var det 1 minut mellan bubblorna. Klockan 5 var et 18 per minut och vid midnatt 45 per miut. Kl 15 ökade det till 97 bubblor per minnut och nådde sitt maximum kl 23 med 109 bubblor per minut. Kl 8 på morgonen den fjärde dagen var det 90 bubblor per minut och kl 15 79 bubblor per minut.
Läser man reklamen för turbojästen så verkar det som att man skall ha skyddsglasögon på sig när man häller i jästen och att man inte skall använda jäsrör är ett genomskådat reklamtrick. Det har ingen betydelse om man har jäsrör isatt eller inte om halsen på jäskärlet är tillräckligt smalt för då lägger sig CO2 gasen som är tyngre än luft som ett lock på mäsken och hindrar jästsvamparna att komma åt syret. Har man däremot ett jäskärl med stort lock och det är rörelse i rummet så blir det säkert ingen jäsning!Publicerad
Godast efter 6mån.
Vinet smakar skit när d precis är klart, men efter månader av lagring så blir det en helt annan smak. Riktigt gott då.Publicerad








