Kundrecensioner

  1. Frågan är för tidigt ställd.

    20%
    Först och främst tar det minst en månad innan vinet är klart att tappa på flaska. Därefter tänker jag till att börja med lagra vinet minst sex månader. Eftersom det normalt brukar bli bättre efter fortsatt lagring lär jag inte ha någon klar uppfattning förrän om ett år eller två.

    Recension av Lennart

    Publicerad

  2. Suverän vinjäst till vita viner

    100%
    Helt klockren vinjäst detta.Gjorde förra hösten (2014) en sats mousserande vin på äpple & päron-Rättare sagt hade hoppats på att det skulle bli mousserande av typen Champange.Eftersom vinet han jäsa ut allt för snabbt,så blev det ett suveränt och heltorrt vitt vin på c:a 12% (volym). I början så smakade det äpple/päron,men ju mer vinet lagrades destå mindre fruktsmat blev det= torrare Eftersom jag inte har tilsatt någon extra bisulfit(jässtopp) så kommer vintet av sig självt att efterjäsa. Ger inte heller någon bismak/beska som vissa andra jästkulturer tenderar att ge. Dock som med alla typer av färskjäster så är nackdelen att förvara dem rätt,och alltid fråga i butiken hur pass gammal jästen är. Jag hade turen att få tag i fäskjäst.Kom oxså ihåg att göra förkultur(så att jästen får bästa tänkbara start). När jag gjorde förkultur så vart det lite av en raketstart detta(på ett par timmar så trycktes skummet upp).Förkultur= Ett par tsk. fruktsocker(druvsocker som det egentligen heter.Går lika bra med tablettform)+jästnärsalt upplöst i fingervarmt vatten.

    Recension av Filip

    Publicerad

  3. Mycket bra

    90%
    Ett neutralt och gott vin när man kylt ner vinet i kylskåpet. Har också bjudit flera personer som inte anat att det var hembryggt. Alltså ett gott betyg.

    Recension av Hans

    Publicerad

  4. Bra :-)

    100%
    Den gör vad den ska - har ännu inte hunnit smaka slutprodukten.

    Recension av Jenny Elisabet Ancella

    Publicerad

  5. Tummen upp!

    100%
    perfekt startkit.

    Recension av Jenny Elisabet Ancella

    Publicerad

  6. utmärkt

    100%
    Det bästa är att slippa bära hem en massa strösocker från mataffären. Enkelt att utföra, goda instruktioner.

    Hans B

    Recension av Hans

    Publicerad

  7. Vi får se

    80%
    Det kommer jag att göra men vinet är inte än färdig !
    Kommer att vänta längre än vad dom rekommenderas
    För tillfället kan jag bara säga att ni är My jet trevliga och tillmötesgående !

    Recension av Alfredo Alejandro

    Publicerad

  8. Enkelt och smidigt

    50%
    6 kilo druvsocker. Fick jäsa i 12 dagar. Borde ha låtit det vara några dagar till. Smakar som jäst saft. Men jävlar så full jag blev!
    det blev rätt så starkt. Men nu vet jag bättre hur jag ska göra nästa gång. Ha tålamod och låt det jäsa färdigt. Och ha rätt temperatur. Inte under 20 +.
    Inte så mycket socker, blev ingen vinsmak utan mer som saft. Har en ny sats på jäsning nu. 4,5kilo socker.

    Recension av Mattias

    Publicerad

  9. Prima

    100%
    Det håller på och jäser. Verkar bli ett utsökt vin.

    Recension av Gerhard

    Publicerad

  10. 1

    30%
    Fick den inte att jäsa, förmodligen död när jag fick den.

    Recension av fredrik

    Publicerad

Visa per sida