Kundrecensioner
Frågan är för tidigt ställd.
Först och främst tar det minst en månad innan vinet är klart att tappa på flaska. Därefter tänker jag till att börja med lagra vinet minst sex månader. Eftersom det normalt brukar bli bättre efter fortsatt lagring lär jag inte ha någon klar uppfattning förrän om ett år eller två.Publicerad
Suverän vinjäst till vita viner
Helt klockren vinjäst detta.Gjorde förra hösten (2014) en sats mousserande vin på äpple & päron-Rättare sagt hade hoppats på att det skulle bli mousserande av typen Champange.Eftersom vinet han jäsa ut allt för snabbt,så blev det ett suveränt och heltorrt vitt vin på c:a 12% (volym). I början så smakade det äpple/päron,men ju mer vinet lagrades destå mindre fruktsmat blev det= torrare Eftersom jag inte har tilsatt någon extra bisulfit(jässtopp) så kommer vintet av sig självt att efterjäsa. Ger inte heller någon bismak/beska som vissa andra jästkulturer tenderar att ge. Dock som med alla typer av färskjäster så är nackdelen att förvara dem rätt,och alltid fråga i butiken hur pass gammal jästen är. Jag hade turen att få tag i fäskjäst.Kom oxså ihåg att göra förkultur(så att jästen får bästa tänkbara start). När jag gjorde förkultur så vart det lite av en raketstart detta(på ett par timmar så trycktes skummet upp).Förkultur= Ett par tsk. fruktsocker(druvsocker som det egentligen heter.Går lika bra med tablettform)+jästnärsalt upplöst i fingervarmt vatten.Publicerad
Mycket bra
Ett neutralt och gott vin när man kylt ner vinet i kylskåpet. Har också bjudit flera personer som inte anat att det var hembryggt. Alltså ett gott betyg.Publicerad
utmärkt
Det bästa är att slippa bära hem en massa strösocker från mataffären. Enkelt att utföra, goda instruktioner.
Hans BPublicerad
Vi får se
Det kommer jag att göra men vinet är inte än färdig !
Kommer att vänta längre än vad dom rekommenderas
För tillfället kan jag bara säga att ni är My jet trevliga och tillmötesgående !Publicerad
Enkelt och smidigt
6 kilo druvsocker. Fick jäsa i 12 dagar. Borde ha låtit det vara några dagar till. Smakar som jäst saft. Men jävlar så full jag blev!
det blev rätt så starkt. Men nu vet jag bättre hur jag ska göra nästa gång. Ha tålamod och låt det jäsa färdigt. Och ha rätt temperatur. Inte under 20 +.
Inte så mycket socker, blev ingen vinsmak utan mer som saft. Har en ny sats på jäsning nu. 4,5kilo socker.Publicerad








