Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre. För att följa det nya direktivet om e-integritet, behöver vi be om ditt medgivande att sätta cookies. Läs mer.
Kundrecensioner
God och extra stark
Jag har bryggt denna sats fem gånger nu. Resultatet har varierat en aning men det har alltid blivit bra.
Jag har märkt att det blir bättre resultat om jag tappar om ölen till ett annat jäskärl i samband med att jag tillsätter humlepåsarna vilket jag gjort de senaste tre gångerna. Omtappningen har då skett när jäsningen börjat avstanna efter ca 2 veckor.
Vid omtappningstillfället har jag även tillsatt en påse pilsnerenzym (finns på PGW). Pilsnerenzymet får ölen att jäsa ut bättre och det får en aningen torrare smak. Den torrare smaken skadar inte och alkoholstyrkan får man försöka parera genom att dricka lite mindre. :-)
Efter omtappningen brukar ölen få jäsa ytterligare en vecka. FG brukar då vara ca 1.002.
Slutresultatet blir med mycket enkla medel en god DIPA på ca 8,5-8,8% beroende på hur du räknar ut ABV och kolsyresätter ölen. Jag tycker den är väl värd det lite dyrare priset.Publicerad
Vilken överraskning
Som inbiten ölbryggare har jag både utrustning och erfarenhet av bryggning, men trodde inte att det gick att göra gott vin hemma (öl däremot går ju bra). Nappade på PGWs chardonnay reklam och köpte denna. Lät det jäsa ut helt i 16 grader, tog ca en månad, -5 öchsle. Tappade om till ett nytt kärl och tillsatte ekspån och lät det stå en månad i kylskåp. Och .. vilket fantastiskt bra resultat, jag skulle bli nöjd om jag köpte denna på bolaget för runt hundringen. Rekommenderas.Publicerad
F*CK Greta
Jag är så jävla nöjd med den kapsylapparat jämfört med Greta. Det går mycket enklare och snabbare att arbeta med den. Rekomenderar, det är värd sin pris.Publicerad
Bra vin till hyfsat pris
Hade koll på jäsningen så efter en vecka eftersötade jag med en till två deciliter socker o när det var löst i vinet tappade jag upp det sen fick det vila en till två månader. Jättegott med lite is o en jordgubbePublicerad
Enda sättet att fixa en bra Grön Curacao efter Systemet slutat sälja den.
Ta runt 2.2 dl socker och lilla flaskan i ett helrör fyll med brännvin och skaka. Ställ i ett skåp ett tag och låt dra.
Kan dock bara ge 3 stjärnor i pris eftersom det går åt en massa vodka för att göra den så hade inte systtemet slutat sälja den hade dett blivit billigare att köpa en färdig flaska men beggars can't be chosers.
Ger lite färg till dina mixologi drinkar men tänk på att den är sötare än tripple sec och dry curacao så ta det lite lugnt med simple sirup om du ersätter dom annars blir det väldigt sött. Alternativt kan du förstås använda mindre socker när du tillverkar den men det är ju inte riktigt grön curacao då.Publicerad
har jag gjort fel eller fick jag en produkt som inte funkar?
Beställde en och avluftningsventilen funkar(men är känslig). Andas du på den pyser den ut men hellre det än inte alls. Mitt problem är att jag inte får ut luft i det som ska till fatet trots att båda metrarna visar på tryck i systemet. Antingen är jag amatör som inte vet hur saker ska göras eller så funkar den inte som den ska. Jag trodde att luft skulle komma ut oavsett hur dålig jag är på att ställa in trycket. Men den ser mer avancerad ut än den enklare "regulator med trapetsgänga" jag köpt ett halvår tidigare från annan leverantör.Publicerad
Nybörjare
Bryggt eget öl i början på 90-talet med allt vad det innebär .. bottensats dubbelt så mkt socker etc… Hade inte så stora förhoppningar på detta men det här kommer jag köpa igen :)
Min procedur var att följa instruktionerna på paketet. Efter att bubbleriet avtagit markant (vilket tog ca: 8 dagar) efter det hade jag i klarningsmedel så väntade jag något dygn. efter det så tappade jag över allt i annat kärl utan att ta med bottensatsen. Väntade ett tag och sen körde jag filtrering med 500 filter.. tog några timmar med bra hävert.. klart som en molnfri natt.. smaken är i min smak och ca 12-13%
Pa. Glöm inte att fylla vatten i jäsröret när du börjar brygga :) vilket jag gjorde…
RekommenderasPublicerad
Mycket bra 7-dagarsvin
Är enkelt att få igång jäsningen. Satte till lite socker för att få upp alkoholhalten. Startade på 100 oechslegrader.
Ett gott rosévin, perfekt att njuta under parasollen.Publicerad
En mycket bra produkt
Går lätt att brygga och ger ett mycket bra resultat.Publicerad